Yapı Kredi Hisse Yorumu
Operasyonel performansta güçlü iyileşme
Endeks Üzeri Getiri %23
(Önceki: Endeks Üzeri Getiri)
12 Aylık Hedef Fiyat: TL 4.10
Yapı Kredi, 9 aylık net karı yıllık %93 artış göstermesine rağmen, 2016 yılında endeksin %4 altında performans gösterdi. Yapı Kredi, hisse büyük çaplı bankalar arasında yabancı payı olarak yılbaşından bu yana düşüş gösteren tek banka oldu. Yabancı payı %54’ten %45’e geriledi. Hisse senedi performansı İtalya’dan gelen negatif haber akışı ve TL’nin değer kaybından olumsuz etkilendi. Bankanın operasyonel performansındaki toparlanmanın devam edeceğini düşünüyoruz ve değerleme çarpanlarının 4.6x F/K ve 0,5x F/DD ile son yılların en düşük seviyelerde olması nedeniyle orta vadede alım için fırsat yarattığına inanıyoruz.
Yapı Kredi’nin özkaynak karlılığı yılbaşından bu yana 400 baz puan artış gösterdi. Bu artışın 100 baz puanı Visa gelirlerinin etkisi ile oluştu. Düşük baz etkisi, swap fonlamanın azalması ve faiz dışında gelirler net karı destekledi. 2016’daki %62 net kar artışn üzerine, 2017 yılında net karın 4% artmasını bekliyoruz.
Bankanın ana ortaklarından Unicredit’in İtalya’daki durumu ve politik risklerin artması ile YKB’nin hisse performansı olumsuz etkilendi. Ancak, banka operasyonel performans ve sermaye rasyolarında iyileşme görüldü. Yapı Kredi’nin sermaye yeterlilik oranı, karlılıktaki artış ile birlikte, yılbaşından bu yana 120 baz puan artış gösterek, %15’e yükseldi. Ancak, bankanın ana sermaye yeterlilik oranı muadil bankalara göre daha düşük seviyede kalmış olması, volatilitenin arttığı piyasalarda hisse performansını daha olumsuz etkileyebiliyor. Banka yönetimi, TL’nin her 10 kuruşluk değer kaybında sermaye yeterlilik oranının 10-15 baz puan negatif yönde etkilediğini belirtmektedir. Sermaye yeterlilik oranının düşmesi, bankanın önümüzdeki dönem için büyüme hedeflerini olumsuz etkileyebilir.
Vakıfbank’ta olduğu gibi, Yapı Kredi de muadil bankalara göre, daha yüksek karşılık gideri ayırmaktadır. Yakın izlemedeki krediler yılbaşından bu yana %32 artış gösterdi. Kredi kalitesindeki bozulmanın sektöre benzer şekilde devam etmesini bekliyoruz ve kredi risk maliyet oranının, 2016 yılındaki 125 baz puandan 2017 yılında 136 baz puana yükselmesini bekliyoruz.
Riskler: TL’deki değer kaybı sermaye oranlarının düşmesine ve daha yüksek takibe düşen kredi oluşmasına neden olabilir. Böyle bir durumda, hisse senedi piyasalardaki artan dalgalanmadan daha olumsuz etkilenebilir. Yüksek kredi-mevduat oranını düşündüğümüzde, Merkez Bankası tarafından olası bir faiz artışı, bankanın marjlarını rekabete daha çok maruz kalabileceği için olumsuz etkileyebilir
2017 Strateji Raporu için tıklayın.
TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!