Tavsiye: Endeksin Üzerinde Getiri
Hedef fiyat, TL/hisse TRY16,90
Son kapanış, TL/hisse TRY11,13
Yukarı potansiyel %52
• Yapı Kredi Bankası’nın 2023, 2024 ve 2025 yılı net kârlarının sırasıyla 41,5 milyar TL (-%21), 52,1 milyar TL (25%) ve 60,9 milyar TL (%17) olmasını bekliyoruz. Böylece özkaynak kârlılık oranının 2023’te %30 olarak gerçekleşmesini sonraki iki yılda tedricen %26’ya düşmesini bekliyoruz. Bankanın 12 aylık fiyat hedefini 16,90 TL olarak belirledik. Hedef fiyatın ima ettiği bir yıllık F/DD’yi 0,81x ve cari fiyat üzerinden oranı 0,59x olarak hesaplıyoruz. Hisse son bir ayda %46 değer artışı ile BIST-100 ve banka endeksinden olumlu yönde ayrıştı. Banka için önerimizi ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ olarak koruduk.
• Yapı Kredi Bankası’nın öz kaynak kârlılığı son üç yıldır rakiplerinin üzerinde seyrediyor. Kârlılığın artışında TÜFE tahvillerin son iki yılki katkısı yanında, vadesiz mevduat payının artışı ve kredi risk maliyetinin sektör ortalamasına çekilmesi önemli rol oynadı. Özkaynak kârlılık oranındaki başarının net faiz marjı ve kredi risk maliyeti korunarak sürdürüleceğini tahmin ediyoruz. Banka ayrıca enflasyon muhasebesi uygulanmış özkaynak kârlılık oranını %10-%15 aralığında hesaplıyor. Bu oran büyük bankalar arasında ikinci sırada bulunuyor.
• Yapı Kredi hissesi Kasım ayında MSCI-GOÜ endeksine dahil edildi. Hissenin Kasım ayının sonuna kadar olan dönemde endeksten ve diğer bankalardan olumlu ayrışmasında bu gelişme rol oynadı.
• Yapı Kredi TÜFE’ye endeksli tahvillerin faiz getirili aktiflere ve özkaynaklara oranı açısından ikinci sırada yer almaktadır. Bankanın dördüncü çeyrekte yeniden TÜFE tahvil artırımına yöneldiğini tahmin ediyoruz. Bankanın net faiz marjında 2023 yılı için öngördüğümüz 370baz puanlık azalmanın büyük ölçüde TÜFE tahvillerden kaynaklanmasını, bu etkinin 2024’te normalleşmesini bekliyoruz. Bankanın çekirdek net faiz marjında ise 220baz puan seviyesinde sektörün altında bir daralma bekliyoruz.
• Yapı Kredi, özel bankalar arasında TL mevduat payını %50 eşiğinin üzerine çıkaran ve 2022 sonunda neredeyse %60’a ulaşan ilk banka olma özelliği taşıyor. Banka ayrıca, son makro ihtiyati tedbirlerin uygulamaya konulması öncesinde özellikle 2Y22’de TL mevduatta önemli pazar payı elde etti. Bu durum, Yapı Kredi’nin daha sonraki dönemde sert bir mevduat rekabetinden kaçınmasına ve TCMB’nin ters dolarizasyon politikası kapsamındaki makro ihtiyati tedbirlere daha kolay uyum sağlamasına olanak sağladı.
Kaynak: Ak Yatırım