Türkiye’nin kalkınmasında ‘tam bağımsızlık’ dönemi

Cumhuriyet tarihimiz açısından, 1923-1938 dönemi, 1950-1960 dönemi, 1980-1990 dönemi ekonomik büyüme ve kalkınmada önemli sıçramaların, kayda değer gelişmelerin yaşandığı dönemlerdir. 2003’den bu yana ki dönem ise, Türkiye’nin ekonomi tarihi açısından müstesna bir döneme işaret etmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı ve vizyoner liderliğinde, 1 trilyon doları aşmış bir GSYH ile, 300 milyar doları aşmış bir mal ve hizmet ihracatı Türkiye’yi dünya ekonomisinde çok özel bir konuma taşıyor. Küresel finans krizi, küresel virüs salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı gibi, gerçekleşme olasılığı düşük iken, gerçekleşmiş olmaları nedeniyle küresel sistemi derinden sarsmış olan üç ‘siyah kuğu’ya rağmen, 13 yıldır aralıksız büyüyen Türkiye ekonomisi güçlü bir ‘çekim merkezi’ oluşturmakta.

Bugün, küresel tedarik ağında ‘güvenilir liman’ olarak adlandırılan Ülkemiz için, ‘Türkiye Yüzyılı’ Vizyonu çerçevesinde, kalkınmada yeni bir dönemden söz ediyoruz: Enerjide, Kritik Mineral ve Madenlerde, Teknolojide, Dijitalleşmede ve Savunmada ‘Tam Bağımsızlığa Dayalı’ Kalkınma Modeli. 2020’den bu yana, dünya küresel virüs salgınıyla uğraşırken, Türkiye’nin ‘stratejik otonomi’ hedefiyle hızını arttırdığı bir ‘tam bağımsızlık’ yol haritasından söz ediyoruz. Enerjide tam bağımsızlık ise, bu hedefinin en önemli, en vazgeçilmez sacayaklarından birisini oluşturmakta. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakan Berat Albayrak’ın öncülük ettiği zihinsel dönüşümün, milli ve yerli yatırım hamlesinin ne kadar kritik önemde olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!