Dalgalı dönemde bayrak taşıyıcı olmak
Tavsiye: Endekse Paralel Getiri
Hedef Fiyat: TL15.00
Hisse Fiyatı (22/12/2020): TL12.42
Getiri Potansiyeli: 21%
Bayrak taşıyıcılar havacılıkta geride kalmaya devam edebilir
Daha önceki raporlarımızda da belirttiğimiz gibi, uçuş yasaklarının, düşük talebin ve sert kısıtlamaların yaşandığı felaket bir yılın ardından, havacılık endüstrisinde ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Aşılamayla ilgili gelişmeler de dikkate alındığında, 2021 yılının sonuna doğru, yurtiçi uçuşlarda 2019’un kapasite (ASK) seviyelerine ulaşılmasını bekliyoruz. Yine de, uzun uçuşlar ile iş kaynaklı seyahatlerde toparlanma çok daha yavaş olabilir, bu da THYAO gibi büyük bayrak taşıyıcı hava yollarını olumsuz etkilemeye devam edebilir. Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısının 2020’de %63 daraldıktan sonra, 2021’de %80 oranında artarak 50mn seviyesine ulaşabileceğini tahmin ediyoruz.
Kargo operasyonları kuvvetli kalabilir
Yolcu uçaklarının altında taşınan kargolardaki sert düşüşe rağmen, THYAO’nun taşıdığı kargo bu yıl sadece %7 oranında daraldı. Sektör daralması ise %30 seviyelerinde gerçekleşti. Diğer yandan, birim kargo ücretlerindeki artış, kargo gelirlerinin 9A20’de %86 oranında büyümesini sağladı. Bu süreçte, THYAO dünyanın beşinci büyük hava kargo operatörü oldu. Yakın zamanda kurulan “Turkish Cargo”, yönetimin bu konudaki odağının bir göstergesi. Yıl boyunca ciddi maliyet kısıntıları yapılsa da şirketin İstanbul Havalimanındaki yeni kargo terminalinin inşaatı sürüyor. Havalimanındaki altyapı harcamaları için şirket 200mn Dolar harcayacak. Yönetim, kargo operasyonlarının nakit başabaş noktasına 2021 sonunda ulaşmasını hedefliyor ve kargoda yeni işbirliklerine açık. Kargo gelirlerinin 2020 ve 2021’de sırasıyla %82 ve %15 büyüyeceğini tahmin ediyoruz.
Borç yönetimi birinci öncelik olmayı sürdürüyor
Diğer bayrak taşıyıcı havayolları gibi, THYAO’nun en zayıf noktası, pandemide yavaşlayan operasyonlarla birlikte sert yükselen borç pozisyonu. Sıkı maliyet yönetimi, ücret pazarlıkları ve uçak alımlarındaki ertelemelere rağmen, Nisan’dan beri aylık ortalama nakit çıkışı 250-300mn dolar olarak gerçekleşti ve net borç 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2021’de iyileşen operasyonel performans ile birlikte düzelme beklesek de, şirketin net borç seviyesinin 2022’nin ortalarına kadar yüksek kalabileceğini düşünüyoruz. Devletin de pay sahibi olduğu bayrak taşıyıcı hava yolu olarak THYAO’nun kaynak bulma konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyoruz, ancak yüksek net borç, karlılığı ve değerlemeyi olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olmayı sürdürüyor.
Hedef fiyatımızı 13,40TL’den 15TL’ye revize ediyoruz.
THYAO için (7,0x hedef 2021-22 ortalama FD/FAVÖK çarpanına göre) hedef fiyatımızı 15 TL’ye revize ederken, Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi koruyoruz. Hedef çarpan değerimize ulaşırken, benzer şirket çarpanlarına %35 iskonto uyguluyoruz, çünkü 7,0x çarpanın şirketin uzun vadeli ortalamalarını daha iyi yansıttığını düşünüyoruz. Yeni hedef fiyatımız %21’lik artış potansiyeline işaret ediyor. THYAO havacılık sektöründe takip ettiğimiz hisseler arasında en az beğendiğimiz. Uluslararası benzerlerine yakın şekilde, THYAO 10,8x 2021 FD/FAVÖK çarpanıyla işlem görüyor. Hatırlanacağı üzere, salgın öncesi şirket için hedef değerimiz 18,9 TL seviyesindeydi. Yeni hedef fiyatımız, salgın öncesi hedeften %21 (Euro bazında %43) daha düşük.
Kaynak: Yatırım Finansman