Tekfen Holding, Eurobank Tekfen AŞ’nin sermayesindeki payının Eurobank Holding’e ya da Eurobank Holding’in bildireceği lehtara devredilmesine yönelik sözleşme imzaladığını duyurdu.
Tekfen Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazıda, şirketimiz ile Eurobank EFG’nin bir iştiraki olan EFG Eurobank Holding (Luxembourg) SA arasında 16 Mart 2007 tarihinde imzalanan ortaklık sözleşmesinde yer alan, Eurobank Tekfen AŞ’nin sermayesinin Tekfen Holding’e ait olan yüzde 29,26’sını temsil eden paylarının, Eurobank Holding’e ya da Eurobank Holding’in bildireceği lehtara devredilmesi imkanı tanıyan ön alım hakkı opsiyonun vadesinden daha erken kullanılmasına izin veren sözleşmenin, taraflar arasında imzalandığı belirtildi.
Tekfen Holding’in açıklamasında, şunlar kaydedildi:
”Eurobank Holding’in Banka hisselerini üçüncü kişilere devri halinde 16 Mart 2007 tarihli ortaklık sözleşmesi uyarınca şirketimizin sahip olduğu ön alım hakkının kullanılmasından feragat edilerek Eurobank Holding, paylarını üçüncü bir kişiye devredebilmesi konusunda serbest kılınmıştır. Şirketimiz, Eurobank Holding’in satış anlaşması imzalayacağı üçüncü kişi ile bir ortaklık anlaşması çerçevesinde Banka’da ortak kalmaya devam edebilir. Bir ortaklık anlaşması yapılamadığı takdirde, hisselerimizin Eurobank Holding’in satış anlaşması yapabileceği üçüncü kişiye devri karşılığında, Eurobank Holding ile yapılan ortaklık sözleşmesine uygun olarak Şirketimize 189 milyon ABD doları ödenecektir. Şirketimiz ile Eurobank Holding’in Banka’da sahip olduğu payları alacak muhtemel alıcı arasında ortaklığın devamına yönelik yeni bir anlaşmaya varılması durumunda, 189 milyon ABD Doları ile sözleşmenin kapanış tarihi itibariyle tespit edilecek satış değerinin Banka sermayesinin yüzde 29,26’lık kısmına isabet eden kısmı (30.09.2011 tarihi itibariyle 189 milyon liradır) arasındaki fark şirketimize ödenecektir. Yukarıda özetlenen anlaşma sonucunda gerçekleşecek tüm işlemler, başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olmak üzere, tarafların tabi olduğu ilgili ulusal idari otoritelerin onay ve izinlerine tabidir.”
Kaynak: www.bloomberght.com