TEB’in aktif büyüklüğü 73,7 milyar TL’ye ulaştı
TEB’in 30 Eylül 2015 tarihli mali tabloları 30 Ekim 2015 tarihinde KAP’ta yayınlandı.
30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı yılın başından itibaren %17 oranında artarak 73,7 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde toplam mevduat %14 oranında, müşteri mevduatı ise %17 oranında arttı ve TEB’in toplam mevduatı 44,8 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk dokuz ayında özkaynakları %12 oranında artarak 6,6 milyar TL’ye ulaşan TEB’in sermaye yeterlilik rasyosu ise % 12,77 oldu. TEB’in konsolide olmayan finansal tablolarına göre 2015 yılının ilk dokuz ayında brüt karı 752,6 milyon TL, net karı ise 585,2 milyon TL olarak gerçekleşti.
TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredilerin toplam aktifler içerisindeki payı 2015’in üçüncü çeyreği itibarıyla %73’e ulaştı. Toplam 53,7 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakınını ise Türk ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lere kullandırılan krediler oluşturdu. Aktiflerinin kalitesini her zaman ön planda tutan TEB’in takipteki kredi oranı ise %2,39 olarak gerçekleşti.
Hizmetlerinin yaygınlığını düzenli olarak artıran TEB, Eylül 2015 sonu itibarıyla 553 şube ve 1680 ATM’ye ulaştı. TEB olarak dijital bankacılığa stratejik önem veriyor ve yenilikçi ürün geliştirme konusunda öncü bir rol üstleniyoruz. Bu kapsamda bankamızın dijital bankacılık platformu CEPTETEB bu yatırımlarımızın odak noktasını oluşturuyor. Yalın tasarımı, basit menü yapısı ve pratik kullanımı sayesinde bankacılık işlemlerinin kolayca yapılmasını sağlayan CEPTETEB’in sadece dijital platformlara özel sunduğu yeni ve avantajlı ürünlerinden yararlanmak için TEB müşterisi olmayanlar da başvurabiliyor ve herhangi bir şubeye gitmeden CEPTETEB müşterisi olabiliyor. Dijitalleşme ve teknolojiyle şekillenen müşteri davranışlarına uygun fonksiyonlar ve ürünlerle geliştirdiğimiz CEPTETEB, yeni nesil bankacılığın ihtiyacı olan tüm özellikleri kapsıyor. CEPTETEB ile müşterilerimizin dijital çağdaki ihtiyaçlarını cevaplayacak işbirliklerine de imza atıyoruz. Bu kapsamda, Yemeksepeti, İDO ve TAV işbirlikleriyle müşterilerimizin CEPTETEB’li olmanın ayrıcalığını sürekli hissetmelerini sağlıyoruz.
Yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TEB, TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı-BİGG 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı kapsamında girişimcilerin başvuru yapabileceği 18 kurum arasında tek banka oldu. Bu yetkiyle birlikte TEB Girişim Bankacılığı ile, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (Bireysel Genç Girişimci-BİGG) kapsamında verilecek 150.000 TL hibeden yararlanmak isteyen girişimcileri, seçme, değerlendirme ve eğitme hakkı kazandık. 700’ün üzerinde girişimcinin başvurduğu bu program kapsamında TEB Girişim Bankacılığı, TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme StepUP Programı’nı hayata geçirdi.
Kadın KOBİ ve işletme sahiplerinin iş dünyasındaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla 2015 yılı Mayıs ayında kurduğumuz TEB Kadın Bankacılığı çatısı altında sunduğumuz destekleri de geliştirdik. Bu kapsamda Kadın Patrona Özel EBRD Kredisi, KGF Kadın Patron Destek Kredisi, Altın Teminatlı Kredi gibi finansman kaynaklarımızla birlikte avantajlı bankacılık hizmetlerimizi bir araya getirdiğimiz özel paketleri hayata geçirdik.
Finansal desteğimizin yanında, kadın patronlara bilgi desteği de sağlamak için Eylül ayında KOBİ TV’de kadınlara özel bir kanal açtık. Kadın patronlara özel olarak yayına geçen ‘Kadın Patronun Ekranı’ kanalıyla iş dünyasında kadını destekleyecek pek çok haber ve bilgiye yer veriliyor. İlham veren kadınların hikâyelerinden iş kurma süreçlerine, iş kurmak isteyen kadınlara verilen desteklerden çalışan kadınlar için iyi hayatın ipuçlarına kadar pek çok haber bu kanaldan aktarılıyor.