Kısa vadede destekleyici faktörler görüyoruz
Endeksin Üzerinde Getiri
Hisse Fiyatı: 28.56TL
12 Aylık Hedef: 36.50TL
Hedef fiyatımızı 36.50TL olarak güncellerken, tavsiyemizi Endeksin Üzerinde Getiri olarak yukarı revize ediyoruz (önceki 26.50TL, Nötr). Hedef fiyat değişikliğimizde, yakın dönemde Tunus havalimanlarının imtiyazları üzerinde yapılan yapılandırma, 9A19’daki güçlü operasyonel nakit akışı ve İzmir, Antalya ve Makedonya havalimanları için daha olumlu öngörümüz etkili olmuştur. Ayrıca, değerlememizde 2019 sene sonu yerine 2020 sene sonu için 7.71 EUR/TRY olan tahminimizi kullanmaya başladık. Bu değişiklikler neticesinde, hedef fiyatımızı 26.50’den 36.50’ye revize ediyoruz. TAV, 2020T 5.9x FD/FAVÖK çarpanı ile emsallerinin ortalaması olan 9.6x’e göre oldukça iskontolu işlem görmektedir. Bunların dışında, hisse performansını olumlu etkileyebilecek kısa vadeli katalizörler de öngörmekteyiz. Bu nedenle, TAV için daha olumlu bir görüş alarak, tavsiyemizi Endeksin Üzerinde Getiri olarak yukarı revize ediyoruz.
Atatürk Havalimanı’nın erken kapanması ile ilgili ödeme detaylarını bekliyoruz
DHMİ’nin, Atatürk Havalimanı’nın kontrat süresi bitiminden önce kapanması ile ilgili TAV’a yapması beklenen ödemenin şekli ve miktarı ile ilgili yakın vadede bir açıklama yapmasını bekliyoruz. 21 ay erken kapanan havalimanı için yaklaşık 275 milyon euro ödeme yapılmasını, bunun da TAV’ın halihazırda işletmekte olduğu Izmir ve Bodrum havalimanlarının kira bedelleri ile mahsuplaştırılacağını düşünüyoruz. Açıklamanın yapıldığı yılda muhasebeleşecek olan rakamın, o yıla ait net kar tahminimize gözle görülür etkisi olacak. Ayrıca, 2020T FD/FAVÖK çarpanını da 5.1x seviyesine indirecektir.
Tunus’ta yapılandırma devam edebilir
Tunus’ta yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra TAV’ın otoritelerle yaptığı görüşmelerin ilk adımı olarak kira planı ve yolcu başına gelirlerde yakın zamanda yapılandırma yapıldı. Bunun devamı olarak, finansal borç (9A19 sonu net borç 343 milyon euro) üzerinde yapılması beklenen iyileştirmelerin de TAV’ın değerlemesi için olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz.
Dalaman ihalesi, Kazakistan’da satın alım, Gürcistan’da çözüm
TAV hissesi için takip edilecek diğer faktörler olarak, yakın zamanda YDA’nın sahip olduğu Dalaman Havalimanı işletme hakkı için TAV’ın verdiği bağlayıcı olmayan teklif ve Kazakistan’da bulunan Almati Havalimanı için devam eden satın alım görüşmeleri sıralanabilir. Bu iki gelişmenin yılın ilk yarısında sonuçlanmasını bekliyoruz. Rusya’dan Gürcistan’a yapılan direkt uçuş yasağının olası çözümü, TAV hissesi için destekleyici olacaktır. Son olarak, Antalya Havalimanı’nın ihale sürecinin 2020 içinde başlatılması hisse için beklenti oluşturabilir.