Öneri: AL
Kapanış Fiyatı: 41,88 TL
Hedef Fiyat: 59,60 TL
Getiri Potansiyeli: %42
2023 yılına ilişkin beklentilerimiz çerçevesinde şirket gelirlerinin yıllık bazda yaklaşık %45 oranında büyüme gösterebileceğini tahmin ediyoruz. Şirketin, 2023 yılsonunda 138,5mlr TL satış geliri, 29,2mlr TL FAVÖK ve 19,8mlr TL net kâr elde edebileceğini tahmin ediyoruz. Bu beklentilerle şirket değerlememizi ve makro tahminlerimizi gözden geçirerek Şişecam için 44,40 TL seviyesinde olan 12 aylık pay başına hedef fiyatımızı 59,60 TL seviyesine revize ediyoruz. Hedef fiyatımızın 09 Ocak 2023 itibarıyla %42 oranında getiri potansiyeli taşıması nedeniyle “AL” önerimizi sürdürüyoruz.
Pandemi sonrasında tedarik sağladığı sektörlerde yaşanan toparlanmanın da etkisiyle Şişecam, 2021 yılında global iktisadi belirsizliklere rağmen, güçlü büyümesini sürdürdü. 2022 yılının ilk dokuz ayında da organik, inorganik büyüme ve hacim artışının etkisiyle güçlü bir operasyonel performans sergileyen Şişecam, fiyatlama ve kur etkisinin de desteğiyle satış gelirleri büyümesini hız kesmeden sürdürdü. Yılın ilk dokuz ayında gelirleri özellikle kimyasallar segmentindeki inorganik büyümenin de desteğiyle yıllık bazda yaklaşık 3,2x artışla 66.279mn TL olarak gerçekleşen Şişecam’ın 9A22 cam üretimi yıllık bazda yaklaşık %4,5 oranında artışla 4,3mn ton seviyesine ulaşmış oldu.
Konsolide satış gelirleri içinde uluslararası satış gelirlerinin %60’ın üzerinde önemli bir paya sahip olması nedeniyle yabancı para birimlerinin değerlenmesi şirket gelirlerine pozitif etki etmektedir. Makro tahminlerimizi, Dolar ve Euro kurlarının Türk Lirası karşısındaki dengeli yükseliş seyrinin 2023 yılında devam edeceği beklentisiyle belirledik. Bu nedenle, maliyetlerine nazaran daha yüksek oranda yabancı para biriminden gelir elde etmesi nedeniyle kimyasallar ve otomotiv camları segmentlerinin toplam satış gelirlerine daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Şirket, etkin maliyet kontrolü ve güçlü fiyatlama kabiliyetiyle enerji fiyatlarındaki yüksek seyrin marjlar üzerindeki baskısını sınırlamaya çalışmaktadır. Buna rağmen, küresel enerji fiyatlarının 2023 yılında yüksek seyredeceği öngörüsü nedeniyle marjlarda sınırlı bir gerileme beklemekteyiz. Yılın ilk günlerinde sanayide kullanılan doğal gaza ve elektriğe yapılan indirimlerin ise şirket karlılığına sınırlı pozitif bir katkı sağlayacağını söyleyebiliriz. Buzlu cam ve enerji camı alanındaki yatırımına ek olarak aldığı kapasite artışı kararı ise orta ve uzun vadede şirket kapasitesinin artmasını ve pazar payı açısından stratejik konumunun daha da güçlenmesini sağlayacaktır.
Küresel enerji fiyatlarındaki düşüşler, birim fiyatlarının beklenenden yüksek seyretmesi ve yabancı para birimlerinin aşırı değerlenmesi kısa vadede şirket karlılığını ve marjlarını destekleyebilecek unsurlar olarak öne çıkmaktadır. Diğer taraftan, küresel resesyon beklentisiyle taleplerin zayıflaması, başta enerji olmak üzere maliyet baskısını artırabilecek gelişmeler ve yabancı para birimlerinin Türk Lirası karşısında zayıf seyretmesi ise risk unsuru oluşturmaktadır.
Kaynak: Şeker Yatırım