Uluslararası siber güvenlik kuruluşu Netscout, dünya çapında kapsamlı bir İnternet Tehditleri Raporu yayınladı.
2018’in ikinci yarısından elde edilen bulguları inceleyen rapor, devletleri hedef alan tehditler, IoT açıkları, online erişilebilirliği engellemeye yönelik DDoS saldırı başta olmak üzere en yeni siber tehdit eğilimlerine odaklanıyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, araştırma sonuçlarının 2018’in ikinci yarısındaki tehdit ortamının steroid saldırılarının eşdeğerini temsil ettiği, dijitalleşen dünya için en büyük risklerden birinin siber saldırılar olduğu söylendi.
Rapordan bazı çarpıcı başlıklar şöyle:
– DDoS saldırılarının sürekli hedefleri haline gelen IoT cihazları, takıldıktan beş saat içinde ve belirli saldırganlar tarafından hedeflendikten beş dakika sonra saldırıya uğruyor.
– IoT güvenliği, pek çok cihazda en düşük düzeyde. Bu, özellikle tıbbi cihazlardan arabalara kadar IoT donanımlı tüm ürünleri daha tehlikeli ve savunmasız hale getiriyor.
– 2018’deki DDoS saldırılarının sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 26 arttı ve 100-400 Gbps aralığındaki ataklar patladı.
– DDoS saldırıları, küresel çapta 2018’in ikinci yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında arttı. Tehdit aktörleri, yalnızca İnternet bağlantısıyla ilgili çok sayıda cihazı ele geçiren ve kullanan çok sayıda stratejik kampanya başlattı.
– Siber suç yeraltı dünyasının önemli bir enstrümanı haline geldi. Saldırı boyutundaki artışlar, saldırganların bu yolla para kazanmaya devam ettiğini gösteriyor.