San-El Mühendislik Halka Arz Oluyor – (25-26-27 Kasım 2013)

SAN-EL Mühendislik A.Ş. Borsa İstanbul A.Ş. II. ulusal pazarda işlem görmek üzere halka arz oluyor.

Halka arz, Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından Borsa Birincil Piyasa’da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile gerçekleştirilecek.

2005 yılında 28 ve 32 yaşında iki genç elektrik mühendisi tarafından 10.000 TL sermaye ile kurulan ve kuruluşundan itibaren 7 yıl içinde 117 kat büyüyerek 2012 sonunda 47 milyon TL’nin üzerinde ciro ve 3,6 milyon TL’nin üzerinde net kar gerçekleştiren SAN-EL Mühendislik halka arz oluyor.

SAN-EL, 8.500.000 TL sermayesini 11.500.000 TL’ye artırarak 3.000.000 pay ve ortak satışı 300.000 pay (ortakların şirkete olan borçlarını ödemek amacıyla) olmak üzere toplamda 3.300.000 pay, 3.98 fiyat üzerinden halka arz edilecek. Halka açıklık oranı %28,7 olacak olan SAN-EL’in halka arzdan elde edeceği tüm gelir şirkete ait olacak ve SAN-EL işletme sermayesini güçlendirerek büyümeye devam edecek.

SAN-EL Mühendislik A.Ş.’nin halka arz tanıtımı ve analist toplantısı 11.11.2013 saat 10.00’da Taksim Divan otelde gerçekleştirildi. Toplantının bitiminin ardından SAN-EL Mühendislik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yalçın bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan SAN-EL Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yalçın, yaptığı açıklamada şirketlerinin hızlı büyüme performansını devam ettireceğini ve hedeflerinin 3.500 adete ulaşmış olan elektrik dağıtım paneli üretimini 6500 adete çıkarmak olduğunu ve bu büyümeyi finanse etmek amacıyla halka açıldıklarını söyledi. Şirketin bugüne kadar hep kendi karıyla büyümeyi finanse ettiğini bu nedenle ortaklarına yeterince temettü veremediklerini ve halka açıldıkları takdirde büyümenin halka arz geliriyle finanse edeceklerini, kendi karlarını şirket bünyesinde tutmak zorunda kalmayacaklarını ve önümüzdeki 5 yıl boyunca tüm karı ortaklara nakden veya bedelsiz hisse olarak dağıtılması konusunu genel kurula teklif edeceklerine dair izahnamelerinde taahhüt ettiklerini ifade etti.
Şirketin esas başarısının mühendislik kabiliyet olduğunu ifade eden Yalçın, şirketin Cezayir’den Kazakistan’a geniş bir coğrafyada ürünlerinin kullanıldığını, yurtdışı Türk müteahhitlerinden sipariş aldıklarını ve ürünlerinin elektrik kullanılan tüm orta ve büyük tesisler için zorunlu bir ürün olduğunu anlattı.

Şirketin toplu konut, AVM’ler, sanayi ve maden tesisleri, rafineriler, hotel, hastane gibi orta ve büyük elektrik kullanıcılarına ürün ve hizmet sağladığını ve proje karlılıklarının oldukça yüksek olduğunu belirtti. SAN-EL’in 5 yıllık hedefinin 6500 adet pano üretimine ulaşmak olduğunu ifade eden Yalçın, bu hedefe ulaştıklarında mavi ve beyaz yaka olarak 125 kişilik bir kadroya, 4.500 mt2 lik kapalı alana, 81 Milyon TL yıllık ciroya ve yaklaşık 7,5 milyon TL yıllık net kara sahip olacaklarını belirtti.

Piramit Menkul Kıymetler Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu da amaçlarının, mali yapısı sağlam, istikrarlı kar elde eden ve yatırımcılarına temettü ödeyebilecek, hızlı büyüme potansiyeline sahip firmaları halka arz etmek olduğunu, halka arz konusunda oldukça seçici olduklarını ve önümüzdeki dönemde sadece bu tarz firmaları halka arz etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Şirketin halka arzı için dosyalarının SPK ‘da olduğunu, bugün yarın halka arz izninin onaylanmasını beklediklerini ve SAN-EL’in yatırımcıların yüzünü güldürecek bir yatırım olacağına inandıklarını söyledi. Borsanın karlı ve temettü ödeyebilen şirketlere ihtiyacı olduğu kadar bilinçli bir yatırımcı kitlesine de ihtiyaç olduğunu belirten Osmanoğlu, yatırımcıların yatırım kararlarını vermeden evvel mutlaka izahnameyi okumasının şirketi tanımak ve bilinçli yatırım kararları vermek açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

SAN-EL’in fiyat kazanç oranının 8,8 olduğunu, firma değeri/ Favök oranının 6,5 seviyelerinde olduğunu ifade eden Osmanoğlu, büyüme potansiyeli yüksek, genç bir şirketi endeks çarpanlarının altında halka arz ettiklerini ve halka arz da ‘’kazan-kazan’’ ilkesiyle yola çıktıklarını, hem şirketlerin hem yatırımcıların kazandığı halka arzları benimsediklerine vurgu yaptı.

SAN-EL’İN izahnamesinin SPK tarafından onaylanması sonrası en kısa zamanda halka arza çıkacaklarını ifade eden Osmanoğlu , sabah saatlerinde yatırım kuruluşları ve portföy yönetimlerinden analist toplantısına ciddi katılım olduğunu ve şirkete olan ilginin kendilerini çok memnun ettiğini ve SAN-EL’in örnek halka arzlardan olacağını düşündüklerini ifade etti.

SAN-EL HAKKINDA

SAN-EL Mühendislik; demir çelik, çimento, kimya ve kağıt gibi tüm ağır endüstriyel tesisler; AVM, hastane, otel gibi tüm sosyal tesisler ile toplu konut vb. tüm orta ve büyük boy tesisler, işletmeler için elektrik ve otomasyon alanında anahtar teslimi çözümler üretmek üzere kurulmuş bir şirkettir.

Kurulduğu 2005 yılından beri, elektrik sektöründe faaliyet gösteren SAN-EL Mühendislik,  1000 kVA  ile  100,000 kVA arasında   kurulu elektrik gücüne sahip tüm tesislerin ihtiyacı olan  enerji dağıtım kontrol ve kumanda panolarının projelendirmesini, imalatını ve kurulumunu  gerçekleştirmektedir.

Şirket, 8 yıl içinde tüm özkaynaklarını kendi yaratarak 10,5 milyon TL’nin üzerinde bir özkaynağa ulaşmış durumda. Şirketin hızlı büyümesine rağmen tüm finansal borcu, 30.06.2013 itibariyle sadece 126.000 TL şirket elektrik dağıtım , kontrol ve kumanda panelleri projelendirmesi ve üretimi sahasında faaliyet göstermekte ve şirket 2012 mayıs ayının ortalarından itibaren dünyaca ünlü General Elektrik şirketinin Türkiye’de elektrik dağıtım, kontrol ve kumanda sistemlerinde iki çözüm ortağından biridir.

HALKA ARZ ÖZETİ

  • Halka arz fiyatı
3,98 TL
  • Halka arz yöntemi
Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa’daSabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış
  • Satış süresi
Toplam 3 iş günüdür.
  • Halka arz şekli
Sermaye Artırımı (3.000.000 TL Pay) ve Ortak satışı (300.000 TL Pay)
  • Halka arz edilecek payların nominal tutarı
3.300.000 TL Pay
  • Halka arz edilecek payların türü
İmtiyazsız B Grubu
  • Halka arza aracılık eden kurum
Piramit Menkul Kıymetler A.Ş.
  • Aracılık türü
Bakiyeyi Yüklenim
  • Halka arz taahhüdü1
Halka arz tarihinden itibaren 12 ay süre ile bedelli sermaye artırımı yapmama taahhüdü
  • Halka arz taahhüdü2
12 ay süre ile ortak satışı yapmama taahhüdü
  • Kotasyon Başvurusu/İşlem görme şekli
II.Ulusal Pazar / Sürekli müzayede
  • Halka açılma oranı
28,7%
  • Kayıtlı sermaye tavanı
50.000.000 TL
  • Çıkarılmış sermaye
8.500.000 TL
  • Halka arz sonrası çıkarılmış sermaye
11.500.000 TL
  • Halka arz sonrası piyasa değeri
45.770.000 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir