Piyasalarda Önümüzdeki Hafta – (22-26 Temmuz 2013)

Piyasalarda yaz yavaşlığının hissedildiği bir haftadan sonra veriler açısından önceki haftaya göre bir miktar daha şanslı olduğumuz bir haftaya giriyoruz.

ABD dayanıklı mal siparişleri, Çin/Euro Bölgesi pmi verileri, Avustralya enflasyonu, Yeni Zelanda ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankaları faiz kararları haftanın en çok öne çıkan verilerinden olacak.

Gelin programda neler var gün gün inceleyelim;

Pazartesi:

17.00’daki ABD 2. el konut satışları dışında takvimde veri yok. 5.18 milyondan 5.27 milyona tırmanması bekleniyor satışların.

Salı:

14.00’da herkesin merakla beklediği TCMB faiz kararı açıklanacak, faiz koridorunun ne oranda genişletileceği TL açısından müthiş önemli olacak.
15.30 Kanada perakende satışlar verileri CAD açısından önemli, bu veri dışında ise 17.00 ABD Richmond imalat endeksi piyasaya sınırlı da olsa hareket getirebilir.

Çarşamba:

Haftanın en önemli günü. Geceden itibaren yoğun ve önemli veri akışı var.

01.45’te Yeni Zelanda ticaret dengesi açıklanıyor. Geçtiğimiz ay 70 milyon NZD ticaret fazlası vardı, bu ay ise 100 milyon NZD açık bekleniyor. Beklentiden çok farklı bir rakam gelmediği sürece NZD açısından çok önemli olmayacaktır.

02.50’deki Japonya ticaret verisi için de benzer şeyler söyleyebiliriz. Ticaret açığında daralma beklense de açık serisi devam edeceğe benziyor. JPY için negatif bir durum.

04.30’da açıklanacak Avustralya enflasyon verileri AUD için müthiş önemli çünkü RBA bu verilere göre faiz indirimi konusunda son kararını verebilir. Tüfe’de önceki çeyreğe göre %0.5 artış bekleniyor. Yıllık bazda açıklanacak rakam da oldukça önemli olacak. Beklentilerin altı veya üstü gelmesi AUD için de ralli veya çöküş anlamına gelebilir.

04.45’te AUD için bir önemli veri daha var ama bu kez verinin adresi Çin. HSBC flaş imalat pmi verisi global piyasalar açısından da oldukça önemli olacak. 48.2’de 48.6’ya yükselmesi bekleniyor.

PMI verileri Avrupa seansında devam edecek. 10.00-11.00 arasında Fransa (10.00), Almanya (10.30) ve Euro Bölgesi (11.00) imalat ve hizmetler pmi verileri açıklanacak. Tüm verilerde önceki aya göre iyileşme beklenirken bu beklentilerin gerçekleşmesinin EUR için oldukça olumlu olacağının altını çizelim. EURUSD işlemi yapanlar için takip edilmesi gereken dakikalar olacak.

16.00’da imalat pmi sırası ABD’ye geliyor, genel iyileşme trendinin devamı bekleniyor. Geçtiğimiz ay 51.9 olan endeks için tahminler 52.5 şeklinde. 17.00’da ise yine bir konut verisi var ABD’den: yeni konut satışları. 476 binden 482 bine yükselmesi beklenen satışlar envanterlerin ne ölçüde eridiğinin de iyi bir göstergesi olacak.

Perşembe:

Tam 00.00’da Yeni Zelanda Merkez Bankası faizleri çok çok büyük bir ihtimal %2.50’de sabit bırakacak ama karar metni NZD için fark yaratacaktır. Önümüzdeki süreçte faizlerin hangi yönde hareket edeceğine dair ipuçları NZD paritelerinde dalgalanma yaratır.

10.00’da açıklanacak İspanya işsizlik oranının %27.2’de sabit kalması beklenirken 11.00’daki Almanya IFO endeksinin 105.9’dan 106.3’e yükselmesi bekleniyor. İki veri de EUR için önemli olacaktır. 11.00’da aynı zamanda para arzı ve krediler verileri de açıklanacak ama etki olarak hafif kalmaları bekleniyor.

GBP için haftanın en önemli verisi 11.30’da açıklanacak olan 2. çeyrek büyümesi. Büyümenin %0.3’ten %0.6’ya yükselmesi bekleniyor. GBP paritelerinde volatilite getirecek dakikalar olacak.

Haftanın en önemli ABD verileri de yüne bugün açıklanıyor. 15.30’da haftalık işsizlik başvuruları ile beraber dayanıklı mal siparişleri verileri açıklanacak. İşsizlik başvurularının 340 bin, dayanıklı mal siparişlerinin önceki ay olduğu gibi %0.5 açıklanması bekleniyor.

Dolar endeksini oldukça etkileyecektir bu veriler, özellikle ALTIN, USDJPY ve EURUSD gibi pariteler açısından işlem fırsatı yaratacaktır. Önemli ABD verilerinin analizi ve bu analize göre işlem yapmak bizim de başarılı olduğumuz konuların başında geliyor.

Cuma:

Ekonomik takvim açısından sakin bir gün diyebiliriz, gece Japonya enflasyon verilerini takiben Kuzey Amerika seansında ABD Michigan tüketici güven endeksinin revizesi var takvimde.

Hareketli bir hafta olacak, tüm yatırımcılara güzel, kazançlı bir hafta diliyoruz!

TÜM DÜNYA PİYASALARI YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir