Bulutta Ek Maliyetlere Katlanmayın!
Pandemi döneminde verileri ele geçirmeye yönelik bulut tabanlı siber saldırılar 7’ye katlandı. Salgın süreci, bulut hizmetlerinin yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen çözümlerle sağlanmasının önemini bir kez daha ortaya koydu. Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, “Bulut hizmeti veren şirketlerin büyük bölümünün sunucularının yurt dışında olması hem verilerin yurt dışına çıkmasına neden oluyor hem verilerin güvenliğinin sorumluluğunu tamamen müşteriye bırakarak ek maliyet ve güvenlik riski doğuruyor. Bulut bilişimde ek maliyetlere katlanmayın, verilerinizi yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen bulut hizmetlerinde saklayın” diyor.
Bulut bilişim, teknolojinin sunduğu en önemli verimlilik ve maliyet çözümlerinden biri. Birçok şirket ve kullanıcı, verilerini cihazlarında ya da şirket içi konumlarda tutmak yerine sağladığı kolaylık, bağlantı hızlarının artması ve maliyet avantajı nedeniyle bulut hizmetlerinde tutmayı tercih ediyor.
Ancak bu hizmeti veren şirketlerin büyük bölümünün sunucularının yurt dışında olması hem verilerin yurt dışına çıkmasına neden oluyor hem verilerin güvenliğinin sorumluluğunun tamamen müşteride olması nedeniyle veri güvenliğiyle ilgili pek çok risk ortaya çıkıyor.
Buluta Saldırı 7 Kat Arttı
Pazar araştırma şirketi Vanson Bourne tarafından yapılan araştırmaya göre işletmelerin yüzde 96’sı genel bulut güvenliğiyle ilgili endişe duyuyor ve bu kuruluşların yüzde 70’i geçtiğimiz yıl bulutla ilgili bir veri ihlali yaşadığını belirtiyor. Üstelik pandemi döneminde verileri ele geçirmeye ve zarar vermeye yönelik saldırılar ciddi boyuta yükseldi. Siber güvenlik şirketi McAfee’ye göre 2020 yılının Ocak ve Nisan ayları arasında bulut tabanlı siber saldırılar yüzde 630 oranında arttı.
Pandemi Yerli Milli Bulutun Önemini Gözler Önüne Serdi
Hitay Holding Grup şirketlerinden Teknoser’in Genel Müdürü Ozan İnan, pandemi döneminde de bulut hizmetlerinin yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen çözümlerle sağlanmasının öneminin ortaya çıktığını söylüyor ve “Bu dönemde pek çok kurum ve kullanıcı yerli ve milli bulut çözümlerimize geçiş yaptı. Çünkü farkındalık arttı. Geçtiğimiz yıl bir virüs ortaya çıkacak ve tüm dünyayı durma noktasına getirecek deseler birçok kişi buna gülüp geçerdi. Bu nedenle 3 gün sonra bile başka bir kriz çıksa ve yurt dışındaki bulut hizmetlerine erişemez hale gelsek işler yine durma noktasına gelir ve büyük bir kaos yaşanabilir. Ayrıca bu tür bulut hizmetlerinde güvenlik veri sahibinin sorumluluğunda, yani verilerin güvenliğini kendi imkanlarınızla sağlamanız gerekiyor. Bu hem ekstra maliyet getiriyor hem veri güvenliğini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle her gün yeni bir veri sızıntısının meydana geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla kendi çözümümüze sahip olmamız ve verilerimizin kendi ülkemizde kalması büyük önem taşıyor” diye konuşuyor.
DivvyDrive ve 4NDrive Ek Maliyeti Ortadan Kaldırdı
Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, Teknoser’in sunduğu ve NetDataSoft tarafından Blockchain gibi en son teknolojiler kullanılarak tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen DivvyDrive ve 4NDrive’ın tüm bu sorunları ortadan kaldırdığını hem büyük kolaylık sağladığını hem ek maliyet avantajı getirdiğini belirtiyor. “Pandemi sürecinde bulut bilişim hizmetlerimize olan talep özellikle güvenlik ve ek maliyetlerin önüne geçmemiz nedeniyle arttı” diyen İnan şöyle açıklıyor:
“DivvyDrive ve 4NDriveile verilerin tüm kontrolü müşteride. DivvyDrive ve 4NDrivehem yatayda hem dikeyde büyüyebilen, her türlü veriyi Blockchain mantığıyla yedekte tutan, tüm platformlarla ve işletim sistemiyle çalışabilen, donanım ve markadan bağımsız, açık kaynak olmayan tamamen yerli ve milli bir çözüm. Verileri güvenle saklayabilmeyi ve bu verilere hızla erişebilmeyi sağlıyor. Kullanıcılar bu verilere ister akıllı telefonlarından ister masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarından her yerden ve her zaman erişebiliyor ve dosyalarını güvenli bir şekilde başkalarıyla paylaşabiliyorlar. DivvyDrive ve 4NDrive’da dosyalar ve veriler Blockchain tabanlı olarak parçalanıp bölünerek saklandığından virüs bulaşma ihtimali sıfır. Ayrıca tüm veriler özel kriptolama algoritmaları kullanılarak şifreleniyor. Divvy Drive Kişisel Verilerin Korunması Kanunuyla da uyumlu.”
Bulut Çözümleri Ne Sağlar?
Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, bulut bilişim çözümleriyle maliyetleri büyük ölçüde düşürdüklerini belirtiyor. İnan, bulut bilişim çözümleriyle sundukları en önemli avantajları şöyle sıralıyor:
Kritik iş uygulamalarınızı çalıştırdığınız sistemi, bulut bilişim üzerinden altyapı gerekliliklerine uygun olarak oluşturabilir, böylece çalışmalarınıza kesintisiz ve performans problemi yaşamadan devam edebilirsiniz.
Kullanıcılar farklı uygulamaları için farklı bulut bilişim altyapılarıyla tamamen ihtiyacı olan hizmeti aldıklarından emin olur.
İhtiyaçlarınıza uygun bulut hizmet alternatifleri ile iş süreçlerinizde katma değer sağlarsınız.
İlk yatırım maliyeti olmadan bulut bilişim teknolojilerinden hızlıca faydalanmaya başlar ve bulut bilişim teknolojilerinin sağladığı esneklik, hız, verimlilik, ölçeklenebilirlik gibi avantajların tamamından faydalanabilirsiniz.
Bulut hizmetlerine ek olarak sunduğumuz yönetilen hizmetler ve danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında asıl işinize odaklanp rekabet avantajı sağlarsınız.