Model Portföy Güncellemesi
Türk Hava Yolları <THYAO TI> için 12 aylık hedef fiyatımızı yukarı yönlü revize ediyoruz… Agresif filo genişleme stratejisi, artan destinasyon sayısı, yurt dışı trafiğindeki artış eğilimi, Avrupa’nın önde gelen havacılık şirketlerine karşı geniş insan kaynağı kapasitesi, etkin organizasyon ve coğrafi avantajları çerçevesinde, cazip çarpanlarda konumlandırdığımız Türk Hava Yolları için beklentilerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Türk Hava Yolları <THYAO TI> için 12 aylık hedef fiyatımızı 235,00 TL’den, 428,00 TL’ye yükseltirken, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. 12 aylık hedef fiyatımız %70 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Büyüyen filo ile artan AKK düzeyi, 2023 yılının ilk 11 ayında gerçekleşen yoğun yolcu trafiği seyrinin güçlü büyüme beklentileri ile birlikte operasyonel karlılığı destekleyeceğini öngörüyoruz. Değerlememizde Türk Hava Yolları’nın 2023T dönemi net karını yıllık bazda %73, 2024T dönemi net karını ise yıllık bazda %13 artıracağını öngörüyoruz. Türk Hava Yolları, 2023T dönemi tahminlerimizde 4,1x F/K, 2024T dönemi tahminlerimizde 3,6x F/K çarpanıyla işlem görmektedir.
MGROS: 2024 yılında enflasyonun hala yüksek kalacağını tahmin ederken, özellikle son yıllarda gıda enflasyonu/manşet enflasyon oranının oldukça arttığını ve gıda enflasyonunun manşet enflasyondan yüksek olma eğiliminin bir trende dönüştüğünü izliyoruz. 2024 yılının özellikle ilk 6 ayında enflasyonun yüksek seyredecek olması nedeniyle, gıda perakendelerinin bu durumdan avantajlı kalmayı sürdüreceğini düşünüyoruz. Mevcut makroekonomik düzlemde gıda perakendeciliği sektörünün yatırımcıların birikimleri için bir gıda enflasyonu/manşet enflasyon dönüşüm makinesine dönüştüğünü ve iyi yönetilen şirketlerin bunu başardığını gözlemliyoruz. Diğer taraftan, Türkiye’nin kronikleşen tarım ve gıda ürünleri üretimi problemi nedeniyle, yıllık bazda gıda enflasyonunun uzunca bir süre daha manşet enflasyondan yüksek kalacağını tahmin ediyoruz. MGROS’un online taraftaki başarısı ve bu alanda rakiplerine kurduğu açık ara üstünlüğü özellikle büyük şehirlerde fark yaratırken, fiyat politikalarındaki son yıllarda gerçekleştirdiği değişim, Mion projesi gibi katalizörlerle şirketin yıllık olarak yüksek tek haneli reel büyüme gerçekleştirebileceğine inanıyoruz. Şirketin net nakit pozisyonunu da kredi faizlerinin arttığı dönemde çok önemli bir avantaj olarak görüyoruz. Türkiye’de en iyi yönetilen gıda perakendesi şirketi olduğunu düşündüğümüz MGROS’un model portföyümüzdeki %25 olarak revize ediyoruz.
TUPRS Rafineri marjları geçtiğimiz yıl yaşanan olağandışı yükselişe kıyaslaya geri çekilse de, hala tarihsel ortalamalarının yeterince üzerinde seyretmesi ve rafineri marjlarındaki geri çekilmenin beklenilenden daha yavaş olabileceğini düşündüğümüz için TUPRS’ı %20 ağırlıkla model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz. Rafineri sektöründe yeni yatırımlarının oldukça düşük olmasının TUPRS için bir avantaj sağlayacağını, şirketin dönüşüm hikayesinde hem marjların kademeli düşüşünün hem de elinde bulundurduğu devasa nakdin ciddi bir avantaj sağlayacağını öngörüyoruz.
THYAO Pandemi sonrasında yaşanan aşırı yüksek talep dönemi çok hafif bir şekilde gerilese de, gerçekleştirdiği insan kaynağı politikası ile (pandemi sürecinde işten çıkarma gerçekleştirmeyerek sonraki döneme hazır girmesi) pandemi sonrası döneme özellikle Avrupalı rakiplerine göre çok iyi bir durumda giren şirketin, bu avantajını bir süre daha devam ettirmesini bekliyoruz. Bunların yanında, Türkiye’nin havacılık alanında sahip olduğu sürekli insan kaynağı (pilot, kabin görevlisi ve havaalanı personeli) ve coğrafi konumunun getirdiği avantajları şirketin son derece etkin bir şekilde kullanması gibi nedenlerle şirketi beğeniyoruz. Yapılan yeni uçak siparişlerinin kısa vadede etkisini göstermeyecek olsa da orta-uzun vade dinamiklerde önemli bir katalizör olacağını düşünüyoruz. Agresif filo genişleme stratejisi, artan destinasyon sayısı, yurt dışı trafiğindeki artış eğilimi, Avrupa’nın önde gelen havacılık şirketlerine karşı geniş insan kaynağı kapasitesi, etkin organizasyon ve coğrafi avantajları çerçevesinde, cazip çarpanlarda konumlandırdığımız Türk Hava Yolları için beklentilerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Türk Hava Yolları için 12 aylık hedef fiyatımızı 235,00 TL’den, 428,00 TL’ye yükseltirken, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.
DESA Şirket İtalya’da satın aldığı yeni üretim tesisiyle Avrupa’da modanın merkezi sayılan bir konumda üretim yapma şansı elde ederken, yurtiçi ve yurtdışı satışlarını küçük manevralarla makroekonomik şartlara göre dizayn edebilme yeteneğini önemli görüyoruz. Yurtdışı satışlarının neredeyse tamamının lüks segmentte olması nedeniyle, Avrupa’daki zayıf ekonomik aktiviteden olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Yurtiçinde de 2024 yılında olası ekonomik yavaşlama durumunda, ürün kategorisinin Türkiye için lüks tüketim kategorisinde olmasının avantaj olduğuna inanıyoruz. Deri ürünlerine olan tercihin, tüketim psikolojisi açısından genel tekstil sektörüne göre ekonomik aktiviteden daha bağımsız olduğunu görüyoruz. Samsonite ile geliştirilen başarılı iş ortaklığının olumlu sonuçlar vermeye devam etmesini de ek bir katalizör olarak algılıyoruz.
Model portföyümüz kurulduğundan bu yana %94 getiri sağlarken, BIST100 endeksi aynı dönemde %47 oranında yükseliş kaydetmiştir.
Model Portföy için Gözden Geçirilen Hisseler
BIMAS – ’ı AL tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alırken, hedef fiyatımızı 350,00 TL olarak belirliyoruz
FROTO – ’ı AL tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alırken, hedef fiyatımızı 920,00 TL olarak belirliyoruz.
MAVI – ’ı AL tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alırken, hedef fiyatımızı 114,30 TL olarak belirliyoruz
SOKM – ’ı AL tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alırken, hedef fiyatımızı 106,00 TL olarak belirliyoruz.
Araştırma Kapsamındaki Diğer Hisseler
KORDS – Kordsa
YATAS – Yataş
GWIND – Galatawind
ALARK – Alarko Holding
INDES – Indeks Bilgisayar
TTRAK – Türk Traktör
Model Portföy
Kaynak: Tacirler Yatırım Model Portföy