‘Değişen tüketici davranışları güçlü performansı destekleyici’
Öneri: AL
Hisse Fiyatı: 41,20 TL
Hedef Fiyat: 52,16 TL
Getiri Potansiyeli: %27
Covid-19 etkisiyle özellikle Mart ayının ikinci yarısından itibaren tüketicilerin değişen alışveriş tercihleri, ev içi tüketim ve sepet hacminde normalden daha yüksek artışları beraberinde getirirken; mağaza ziyaretlerinde ise düşüşe neden oldu. Dolayısıyla, tüketicilerin sepet büyüklüklerinde ve alışveriş kanalı tercihlerinde farklılıklar oluştu. İlk çeyrek finansal sonuçlarında ortaya çıkan durum, artan gıda talebi ve ev içi tüketimindeki artış sayesinde oldukça güçlü gerçekleşti. İkinci çeyrek finansal sonuçlarında olumlu performansın devamını görmeyi beklemekle birlikte, yılın kalanında normalleşmenin beraberinde aynı hızda talep artışının gerçekleşmesini beklemiyoruz. Diğer taraftan, virüs sonrası yeni normal ile birlikte artan ev içi tüketimin de eski seviyelerine dönemeyeceği görüşündeyiz. Değişen tüketici davranışları nedeniyle yeni normalin bireyleri temkinli tutmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Artan e-ticaret talebi ve yükselen hijyen giderlerinin kalıcılığının da söz konusu olabileceğini hesaba katmaktayız. Yaz döneminde tatil tercihlerinin otel konsepti yerine yazlık bölgelerde ev kiralama şeklinde yoğunlaştığını görüyor, yazlık bölgelerdeki mağaza cirolarındaki artışların desteği ile hissedeki güçlü seyrin kısa vadede devamını öngörüyoruz. Model varsayımlarımızda, yüksek seyreden ciro ve bilanço tarafındaki iyileştirmeler neticesinde yaptığımız değişiklikler sonrası, 12 aylık hedef fiyatımızı 35,50 TL’den 52,16 TL’ye yükseltiyor, Migros için ‘AL’ önerimizi yenilenen hedef fiyatımızla tekrarlıyoruz.
Geçen yılın yüksek bazına rağmen, güçlü ikinci çeyrek beklentisi. Covid-19 etkisiyle artan talepten yaygın satış ağı ve eticaret satış kanalarına yoğunlaşması sayesinde fayda sağlayan Migros’un, ev içi tüketimdeki artışın katkısıyla, geçen yılın yüksek bazına rağmen güçlü ciro büyümesi kaydetmesini bekliyoruz. Bu doğrultuda, yıllık %31,5 artışla 7.640 mn TL ciro, yıllık %11,5 artışla 621 mn TL FAVÖK ve %8,1 FAVÖK marjı açıklamasını öngörüyoruz. Net kar tarafında ise, şirketin EUR açık pozisyonu nedeniyle kur farkı gideri kaydederek, 36 mn TL net zarar açıklayacağını öngörüyoruz
Tahminlerde yukarı revizyon. Migros için 2020 ve 2021 yılı satış geliri tahminlerimizi de, güçlü ikinci çeyrek ve değişen tüketici davranışları ışığında sırasıyla %2,6 ve %4,2 artırarak 28.753 milyon TL ve 33.113 milyon TL; FAVÖK tahminlerimizi de sırasıyla %5,8 ve %7,2 artırarak 2.492 milyon TL ve 2.781 milyon TL’ye yükseltiyoruz.
Borçluluktaki düşüş karlılığı görünür kılacak. Migros’un euro borcu, geçen sene Mart sonu 515 milyon, 2019 sonu 430 milyon euro iken, Mart 2020 sonu itibariyle 336 milyon euro seviyesine geriledi. Nisan 2020’de ise 73 mn euro erken anapara ödemesi yaparak, euro borcunu 263 mn euro seviyesine indirdi. Şirketin aktifinde yer alan gayrimenkulleri satışa konu etmesi, hem euro kısa pozisyonu hem de net borç pozisyonunun gerilemesine katkı sağladı. Şirket yönetiminin varlık satışına giderek döviz borcunu azaltmaya yönelik girişimlerini dikkate değer görmekle birlikte, şirketin varlık satışları sonrası borçlarını yeniden yapılandırmasıyla karlılıktaki iyileşmenin daha görünür olacağını öngörüyoruz.
Kaynak: Halk Yatırım