‘Sağlıklı geçiş’ döneminin ardından, ‘güçlü büyüme’ dönemine dönüş
Öneri: AL
Hisse Fiyatı: 43,94 TL
Hedef Fiyat: 62,10 TL
Getiri Potansiyeli: %41
Mavi Giyim hissesini 62,10 TL olarak belirlediğimiz 12 aylık hedef fiyat ve “AL” tavsiyesiyle Araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. İlk yarıda yaşanan zorlu ekonomik koşullara rağmen, yeni müşteri edinimleri ve güçlü marka algısıyla, şirketin operasyonel performansının güçlü kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Mavi 2019T 5,4x FD/FAVÖK rasyosuyla yabancı benzerlerine göre %41 iskontolu, 2019T 17,9x F/K rasyosuyla %23 primli işlem görmektedir. 2020 tahminlerimiz üzerinden 4,3x FD/FAVÖK ile işlem gören Mavi hisseleri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki benzer şirketlere göre sırasıyla 7,1x ve 8,3x olan ortalama FD/FAVÖK çarpanlarına göre %48 iskontolu işlem görmektedir.
Moda sektöründe ’lifestyle’ ürünleriyle yer edinen Mavi, Türkiye’de modern perakendenin gelişiminden olumlu etkileniyor. Mavi Giyim’in önümüzdeki 5 yılda Türkiye’de her yıl ortalama 16 yeni mağaza açılışı ve yılda ortalama %4,2’lik mağaza büyümesi gerçekleştireceğini tahmin ediyoruz. Türkiye’deki mevcut mağazalarında ise, ortalama birebir satış büyüme oranının 2019-2028 döneminde yıllık ortalama %14,8 olmasını öngörüyoruz. FAVÖK marjının ise, brüt karda ölçek ekonomisine bağlı artış, daha verimli mağaza yönetimi ve açılan görece daha büyük mağaza açılışları ile 1Y19 finansal sonuçlarına göre %14,1 seviyesinden 2019 sonunda %14,5’e, 2020’de %14,8’e yükselmesini öngörüyoruz. Ayrıca, Mavi’nin sahip olduğu görece düşük yatırım harcaması, sınırlı işletme sermayesi ihtiyacı ve yüksek nakit yaratma kabiliyetini hisseyi destekleyiciler arasında görüyoruz.
3. çeyrek güçlü sezon; ancak, geçen yılın yüksek bazı nedeniyle, ciro büyümesi ve marjlarda gerileme görülebilir. Mavi ilk çeyrekte, yüksek ham madde maliyetleri ve düşük iç talep nedeniyle, zayıf finansal sonuçlar açıklamıştı. İlk çeyrekte, yüksek enflasyonunun desteği ile sepet büyümesinin %25,3’e ulaşmış olmasına rağmen, yapılan fiyat artışları girdi maliyetlerindeki artışın altında kalmıştı. İkinci çeyreğe baktığımızda ise, Türkiye perakende operasyonlarında görülen %25’lik birebir büyüme ve yurt dışı operasyonların zayıf TL’den faydalanması ile daha olumlu performans sergilendi. Türkiye perakende operasyonlarının birebir büyümesi, ilk çeyrek performansına göre özellikle işlem adedi bazında önemli iyileşme gösterdi.
1Y19’da benzer mağaza satışlarında %20,8 büyüme gözlenirken, sepet büyümesi yıllık bazda %1,7 daraldı. 3.çeyrek güçlü sezon olmasına karşın, geçen yılın yüksek bazı nedeniyle ciro büyümesinde yıllık %23,6 artış ile yavaşlama, FAVÖK marjında da yıllık 5,1 puanlık daralma öngörüyoruz. 2020’de ise %21,8 ciro büyümesi bekliyor; daha düşük oranda büyüyeyecek operasyonel maliyetlerin marj iyileşmesinde rol oynayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, benzer mağaza büyüme oranının %20’nin üzerinde büyümeye devam edeceği yönündeki beklentimiz ve olgunlaşan mağazaların portföyde oranının artmasıyla birlikte metrekare başına cironun artacak olmasıyla da, 2020’de marj iyileşmesinin destekleneceğini düşünüyoruz.