Koza Altın için olumlu görüşümüzü koruyoruz
Endeksin Üzerinde Getiri
Hisse Fiyatı: 70,3 TL
12 Aylık Hedef: 81,7 TL
Altın fiyatlarındaki artışı değerlemelerimize yansıtıyoruz. Koza Altın için hedef fiyatımızı %26 artışla 81.7TL’ye yükseltiyoruz. Operasyonel performans ve kurumsal yönetişim alanındaki iyileşme son yıllarda hisse fiyatını destekleyen en önemli iki etken oldu. Hem operasyonel hem de yönetişim anlamındaki iyileşmenin devamlılığı konusundaki beklentimiz Koza Altın için olumlu görüşümüzün temelini oluşturmaktadır. Ticaret savaşları, önde gelen merkez bankalarının düşük faiz politikaları ve ekonomik büyümeye yönelik kaygılar sebebiyle altın fiyatları sene başından bu yana %16 civarında yükseldi. Değerlemelerimizde kullandığımız altın fiyatı varsayımını %11,5 artırarak 1.450 dolara, hedef fiyatımızı ise 81,7TL’ye yükseltiyoruz. Hisse, 2020 beklentilerimiz dikkate alındığında 4,2x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görmektedir.
Azınlık yatırımcılar 4 Kasım’daki duruşmanın sonucunu bekliyor. Koza Grubu şirketlerinin eski sahiplerine karşı devam eden dava sürecinin sonlanması şu anki hedef fiyatımıza ilave potansiyel sağlayacaktır. 4 Kasım’da görülecek olan davanın kamu lehine sonuçlanması ve Koza Grubu şirketlerindeki ana hissedarların paylarının kamulaştırılması, sahiplik konusundaki belirsizliğin ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Sürecin bu şekilde sonuçlanması aynı zamanda şirketin kasasındaki 3,2milyar TL nakdin ve yüzün üzerindeki maden lisansının daha verimli kullanılmasının önünü açacaktır. Ayrıca, Gübretaş ile Söğüt Madeni’ne yönelik ihtilaf konusundaki olası bir uzlaşma hisse fiyatını destekleyecek diğer önemli beklenti olarak sıralanabilir.
Koza Altın için üçüncü çeyrekte rekor faaliyet karı bekleniyor. Koza Altın’ın 3. çeyrek finansallarını 7 Kasım’da açıklaması bekleniyor. Satış gelirleri ve faaliyet karı için geçen yıla göre %53 ve %79 artış beklentimiz şirket için rekor çeyreklik rakamlara işaret etmektedir. Faaliyet performansındaki güçlü iyileşme beklentimizi 1) altın üretimindeki %24’lük artış, 2) sabit kur, 3) altın fiyatının 1.300 dolardan 1.470 dolara yükselmesi ve 4) daha düşük nakit maliyetlere dayandırıyoruz. Üçüncü çeyrek için 85 bin ons olan altın üretimi tahminimiz ile birlikte ilk dokuz aydaki üretim 232bin onsa yükselmektedir. Söz konusu beklenti, şirketin 2019 yılı için hedeflediği üretim aralığı olan 300-320bin ons ile uyumludur. Geçen yılın aynı döneminde kur farkı gelirleri net karı 484mn TL’ye taşımıştı. Kur farkı geliri katkısının olmadığı bu çeyrekte net kar beklentimiz 443mn TL seviyesindedir.
Riskler 4 Kasım’da görülecek olan Koza-İpek davasında kararın ertelenmesi ya da altın fiyatlarında ciddi bir geri çekilme en önemli riskler olarak sıralanabilir.