Kontrolmatik Teknoloji (KONTR TI)
Analist Toplantısı Notu
Öneri: AL
Mevcut Fiyat (TL) 45.04
Hedef Fiyat (TL) 63.00
Getiri Potansiyeli (%) 39.9%
Kontrolmatik Teknoloji, bugün şirket üst yönetiminin de katıldığı geniş kapsamlı bir analist toplantısı düzenledi. Söz konusu toplantıdan derlediğimiz önemli notlar aşağıda yer almaktadır.
■ Kontrolmatik’in %100 bağlı ortaklığı olan Pomega’nın üretim tesisi yatırım aşamasında olup 2023 yılının ikinci çeyreğinde seri üretime geçmesi ve 3 yıl içerisinde nihai yatırım tamamlandığında toplam kapasitesinin net 2.250 MWh’a ulaşması planlanıyor. Şirket, Ağustos ayında Pomega’nın %10 payının 210 milyon dolar şirket değeri üzerinden satışı için anlaşma sağladı. Ayrıca, hammadde geliştirilmesi ve kimyasal çalışmalar yapan ENWAIR şirketinin %50,1’i satın alınarak, Ar-Ge çalışmaları artırıldı.
■ Kasım 2022’de IoT haberleşmesi amacıyla Connecta T1.2 uydusu fırlatılacak. Ocak 2023’de ise yeryüzü gözlem amacıyla Connecta T2.1 uydusunun fırlatılması planlanmaktadır. Hatırlanacağı üzere, Mayıs 2022’de de IoT haberleşmesi amacıyla Connecta T1.1 uydusu fırlatılmıştı.
■ “İşbirlikçi Kolaboratif Robot’ların (CoBot)” geliştirilmesine yönelik yapılan Ar-Ge çalışmalarında önemli aşamaya gelinmiş ve ilk prototip üretilmiştir. Bundan sonraki süreçte seri imalat için gerekli çalışmalara başlanmıştır. CoBot ve aksesuarları pazar büyüklüğü mevcut durumda 3 milyar dolar civarında bulunurken, 2028 yılında 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
■ Kontrolmatik, enerji alanı başta olmak üzere yenilikçi alanlarda Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. Endüstriyel tesislerin ihtiyacı için enerji depolama çözümleri geliştirilmekte olup elektrik fiyatını optimize etme, yük kaydırma, talep azaltma, elektriksel parametreleri iyileştirme, ani talepleri karşılama ve yenilenebilir enerji desteği sunmaktadır. Ayrıca, elektrik dağıtım ve iletiminde karşılaşılan şebeke sorunları için de çalışmalar sürdürülmektedir. Ek olarak, yenilenebilir enerji tesisleri için de pik üretim ve üretim dengesizlikleri konularında enerji depolama sistemleri ile üretimlerini dengeleyebilecek çözümler sunulmaktadır.
■ Şirket, 2022 yılı ve gelecek yıllara ilişkin beklentilerini paylaştı. Kontrolmatik, 2022 yılında %200 büyüme ile ~1,8 milyar TL net satış ve yaklaşık %20-%25 FAVÖK marjıyla ~400 milyon TL FAVÖK beklentisini korudu. Şirket ayrıca, 2023 yılı satış geliri ve FAVÖK beklentilerinde hafif aşağı yönlü, 2024, 2025 ve 2026 yılları satış geliri ve FAVÖK beklentilerinde ise belirgin yukarı yönlü revizyon gerçekleştirdi.
■ 2,8 milyar TL’lik devam eden ve sözleşme aşamasındaki işlerin %86’dan fazlasının döviz bazında olması ve bilançoda 285 milyon TL’lik pozitif net döviz pozisyonu kurların yükseldiği dönemde finansalları pozitif etkilemektedir.
■ Kontrolmatik Teknoloji, 2Ç22’de yıllık %232 artışla 300 milyon TL satış geliri elde etti. FAVÖK 2Ç22’de yıllık bazda %237 artarak 90 milyon TL’ye ulaşırken, FAVÖK marjı 0,5 puan iyileşme kaydetti. Net kar ise yıllık %209 büyüme ile 76 milyon TL oldu.
■ Genel değerlendirme: Kontrolmatik’i i) sektördeki güçlü konumu ii) yeni yatırımları iii) güçlü büyümesi iv) Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermesi v) döviz bazlı gelir yapısı dolayısıyla beğenmeye devam ediyoruz. Şirket’in beklentilerini yukarı yönlü revize etmesinin ardından modelimizde güncellemeye gittik. Bedelsiz sermaye artırımı sonrasında 53,29 TL olarak düzelttiğimiz 12-aylık hedef fiyatımızı 63,00 TL’ye revize ediyor, önerimizi AL olarak koruyoruz. Hisse, yılbaşından itibaren BIST 100 Endeksi’nin %102 üzerinde performans sergilemiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 43,4x F/K ve 48,1x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir.
Kaynak: Deniz Yatırım