Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketi Kaspersky, son 10 yıldır operatörlere (xSP) katma değerli hizmetler sunmak üzere çalışıyor.
Bu süreçte dev küresel ve bölgesel operatörler de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki farklı iş ortaklarıyla çalışan Kaspersky xSP iş kolunu %3000 büyütürken, birimin B2C satışlarındaki payını %10’a çıkardı.
Çevrim içi dünya günümüzde isteğe bağlı bir konu değil, hayatımızın ayrılmaz bir parçası. WeAreSocial tarafından yayınlanan en son Dijital rapora göre, küresel çaptaki internet kullanıcılarının sayısı 2019’da yüzde yedi artarak toplamda 4,54 milyara ulaştı. Giderek daha fazla hizmetin çevrim içi olduğu dünyada, internet hizmet sağlayıcılar kullanıcıların çevrim içi güvenliğini sağlamak için aboneliğe dayalı modellerle daha fazla ilgileniyorlar. Bu eğilim operatörlerin ve hizmet sağlayıcıların sadece ürünlerini satmalarına değil; aynı zamanda müşterilerin korunmasına yardımcı olarak kullanıcılarla sundukları hizmetler arasında güçlü bir güven bağı oluşmasına ve olası veri ihlallerine karşı genel güvenliklerini artırmalarına yardımcı oluyor.
Kaspersky’nin xSP iş ortakları için sunduğu Katma Değerli Servisleri, şirketin en önemli iş odaklarından birini oluşturuyor. Bu iş kolu internet servis sağlayıcıları, mobil operatörler, bankalar, sigorta şirketleri, finansal hizmetler sağlayıcıları ve oyun topluluklarının müşterilerine veya abonelerine hemen her tür çevrim içi hizmetleri sunabilmesi için kurulan ortaklıkları temel alıyor. Kaspersky, büyük çaplı küresel ve bölgesel operatörler de dahil olmak üzere dünya genelinde 450’nin üzerinde iş ortağıyla çalışıyor. Bu ortaklıklar çerçevesinde Kaspersky, B2C ve B2B ürünlerini operatörlerin müşterilerine abonelik bazında sunarak kullanıcıların siber güvenlik taleplerini karşılamaya ve operatörlerin gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyor.
Bu iş bölümüne 10 yıl önce adım atan Kaspersky, yeni yaklaşımlara öncülük ederek ürünlerini ve teknolojilerini her bir proje için değer teklifine dönüştürüyor. Son on yıldır tüm bölgelerde devam eden çalışmalar ve elde edilen satış başarısı, xSP iş kolunun Kaspersky’nin küresel B2C satışlarının %10’una ulaşmasının yolunu açtı. Kaspersky’nin xSP iş kolu sadece son altı yılda %3000 büyüme kaydetti. Son zamanlarda, PC’leri ve mobil cihazları korumak için klasik ürünlere ek olarak, şirketin çevrim içi ortamda çocukların korunmasına yardımcı olmak için tasarladığı Kaspersky Safe Kids çözümü de iş ortaklarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Şu an xSP kanalı, bu ürünün genel başarısına katkıda bulunan en önemli kanallardan biri olarak öne çıkıyor.
Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky, konuyla ilgili şunları söyledi: “xSP iş kolumuzun büyümesinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Son altı yılda bu alanda çok olumlu göstergeler gözlemledik. Şirketin bu bölümünü kilit stratejik öneme sahip itici bir güç olarak görüyoruz. Bu süre zarfında, telekomünikasyon şirketleri aracılığıyla siber güvenlik çözümlerini teşvik etmek için küresel bir kanal oluşturmayı başardık. Sunduğumuz iş ortaklığı operatörlere yüksek kârlılık, uygun özelleştirme araçları, çok çeşitli çözümler ve iş birliğine dayalı pazarlama gibi avantajlar da sağlıyor.”
xSP Katma Değerli Servisler Yöneticisi Alexey Gromyko da şunları ekledi: “En iyi güvenlik hizmetini sunmak için uzmanlığımızı ve teknolojilerimizi ulusal düzeydeki operatörlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Operatörlerle aynı dili konuşan, proje ihtiyaçları ve bölgesel satışlar için çözümler bulan proje uzmanları ekibimiz ve xSP ekibimiz arasındaki sinerji başarımızın anahtarını oluşturuyor.”
xSP, Kaspersky’nin geniş hizmet portföyünde iş ortaklarına sunduğu hizmetlerden sadece biri. Kaspersky, iş ortaklarının taleplerini karşılamak amacıyla 2019 yılında bu segmentte yıllık %57 büyüme performansına ulaşan Yönetilen Servis Sağlayıcı (MSP) ürün yelpazesini aktif olarak genişletiyor. Bu model müşterilerin sadece bir ürün değil, kapsamlı bir BT hizmeti almasını sağlıyor. BT pazarındaki önemli akımlardan biri olan MSP modeli, Japonya, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri de dahil olmak üzere gelişmiş pazarlarda son derece popüler oluşuyla dikkat çekiyor. Şirket, Kaspersky Endpoint Detection and Response ve Kaspersky Sandbox gibi Kaspersky’nin kurumsal ürün grubuna dahil temel çözümler sunarak iş ortaklarının siber güvenlik hizmetlerini güçlendirmesine ve geliştirmesine yardımcı oluyor.
Kaspersky, bu yılın başlarında MSP’lere ve satıcılara tüm Kaspersky aboneliklerini tek bir yerden sipariş etmek ve yönetmek için ortak bir platform sağlayan Kaspersky Lisans Yönetim Portalını da devreye aldı.
Kaspersky Kurumsal İş Birimi Başkan Yardımcısı Veniamin Levtsov, şunları söyledi: “İş ortaklarımızın, B2B müşterilerine abonelik tabanlı MSP modeliyle hizmet sunma konusunda stratejik istekleri olduğunu biliyoruz. Çekici bir teklif eşliğinde sunduğumuz kısa ve esnek lisans modelinin, mobil operatörlerin B2B satışlarına katkısını önemli ölçüde artıracağına inanıyoruz. Günün sonunda, xSP iş ortaklarının kendi hizmetlerini sunarken Kaspersky’nin yönetilen koruma hizmetleriyle müşterilere değer katacağı konusunda hiç şüphemiz yok.”
Kaspersky, 2014 yılından beri şirketin ortakları için yıllık xSP zirvesini organize ediyor. Bu zirve benzersiz bir atmosferde profesyonellerin gelecekteki ürünler, teknolojiler ve iş olanakları etrafında görüş paylaşmasına zemin hazırlıyor. Konferans 2019 yılında Brezilya, Almanya, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, ABD ve Japonya dahil olmak üzere dünyanın 32 ülkesinde 100’den fazla delege ağırladı. 2020’de yapılan xSP zirvesiyle ilgili bilgiler önümüzdeki dönemde açıklanacak.