Kardemir D Hisse Yorumu
Öneri: AL
Hisse Fiyatı: 2,58 TL
Hedef Fiyat: 3,51 TL
Getiri Potansiyeli: %36
2019: Zorlayıcı olacak
Ciroda devam eden büyümeye karşılık, daha düşük kârlı bir yıl. Kardemir, geçen yılın Ağustos ayında çarpıcı hale gelen finansal piyasalardaki dalgalanmanın etkisiyle, yılın dokuz ayında yıllık %6 azalışla 1,6 milyon ton satış gerçekleştirdi. Bu sonuçların ardından, tüm yılı %5 azalışla 2,2 milyon ton satış hacmi ile tamamlayacağını tahmin ediyoruz. 2019 yılının ise, özellikle ilk yarıda daralan iç talep nedeniyle zayıf geçeceğini; yılın ikinci yarısında ise hafif toparlanma yaşanacağını ve toplamda da geçen yıla benzer şekilde 2,2 milyon ton satış hacmi ile tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca şirketin, geçen yılın üçüncü çeyreğinde destekleyici küresel çelik fiyatları sayesinde %37,9 FAVÖK marjı ile 2008 yılından bu yana en güçlü performansı sergilemesinin ardından, 2019 yılında, iç talepte yaşanan daralma ve küresel resesyon endişeleri nedeniyle daha az destekleyici olan küresel çelik fiyatlarının satış fiyatlarındaki yükselişleri sınırlandırması ve yükselen enflasyonun genel üretim ve personel giderlerinin yükselmesine neden olmasıyla daha düşük karlılık yakalayacağını tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda da, 2019 yılı FAVÖK tahminimizi %23,5 indirerek 1.171 milyon TL; FAVÖK marjı tahminizi de 6,6 puan indirerek %18,8 seviyesine revize ediyoruz.
Değerleme: Kardemir’in 12 aylık hedef piyasa değerine ulaşırken değerleme modelimizde, İndirgenmiş Nakit Akımı ve Benzer Şirket Karşılaştırması yöntemlerini kullanıyor, iki modele sırasıyla %75 ve %25 ağırlıklar veriyoruz. Modelimizde KRDMD için 12 aylık hedef fiyatımız 3,51 TL seviyesinde olup, mevcut fiyat seviyesine göre %36 yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Bu doğrultuda, KRDMD için 5,05 TL olan 12 aylık hedef fiyatımızı 3,51 TL’ye indirmemize karşılık, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Ayrıca Kardemir, 2019 yılı tahminimize göre 2,3x FD/FAVÖK ile işlem görürken; küresel benzer çelik üreticilerinin medyanına göre %56 iskontolu işlem görüyor.
Riskler. Şirketin karlılık marjları açısından kritik öneme sahip hammadde fiyatlarında yaşanabilecek hızlı yükseliş, tahminimizin ötesinde yaşanacak ekonomik durgunluk ve paralelinde tahminlerimizin altında gerçekleşecek satış hacmi, pazar payı ve satış fiyatları ile Türk Lirası’nın değer kaybı modelimizde başlıca aşağı yönlü risk unsurları olarak yer alıyor. Ayrıca, ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret geriliminin daha çarpıcı hale gelebilecek olmasıyla Çin ekonomisinde yaşanabilecek daha hızlı ivme kaybı çelik fiyatlarında baskıya neden olup şirketin marjlarını olumsuz yönde etkileyebilir.