Kalekim Kimya Hisse Yorumu / İnfo Yatırım – (22.05.2024)

Yeniden Dönüşüm Başlıyor

Kapanış Fiyatı (TL): 25,00 TL
Hedef Fiyat (TL): 37,70
Potansiyel Getiri: %51

Kalekim’i 37,70 TL Hedef Fiyat ve %51 getiri potansiyeli coverage kapsamımıza alıyoruz.

Değerlememizde eşit ağırlıklı olarak indirgenmiş nakit akımı analizi (%20 risksiz getiri oranı, özsermaye maliyeti %25,8, %5,5 risk primi, %25,1 AOSM) ile benzer şirket çarpanları karşılaştırmasını kullandık. Değerlememizin detayları Sayfa 2—3’tedir.

Demografik Yapı Kaynaklı Gelişmeler Konut Talebini Artırdı. Türkiye’nin jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay bulunmaktadır. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem sonrasında kentsel dönüşüme girmesi gereken konut sayısı daha da fazla artmıştır. Türkiye’de yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyonun üzerinde olmakla beraber, son 10 yılın ortalama üretimi 750.000 civarındadır. Deprem etkisinin büyük ölçüde artırdığı durumlar kentsel dönüşüm ve tadilat işlerinin artmasına neden olarak perakende segmentinde artış gerçekleşmesine neden olmuştur. Kalekim’in inşaat yapı malzemeleri olarak tabir edebileceğimiz sektörde olması, konut talebiyle birlikte sektörde domino etkisi oluşturarak olumlu karşılanabilir. Öyle ki yukarıda yazdığımız durumların etkisiyle yurt içinin demografik yapısından kaynaklı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projeleri açıklanmış, 11 ile sirayet eden 6 Şubat depremi ile ortaya konut ihtiyacı çıkmıştır. Konut ihtiyacına ek olarak seçim politikalarındaki kentsel dönüşüm projeleri gibi etkiler Türkiye’de inşaat malzemeleri pazarında talep kaynaklı gelişmeleri ön plana çıkarabilir. Şirket, İnşaat sektöründeki potansiyel yavaşlama risklerine karşı perakende satışları ile yerel pazardaki lider konumunu sürdürmektedir.

Yurt Dışında 2023 Yılından Daha Güçlü Performans Gerçekleşmesini Bekliyoruz. Sıkı para politikaları ve yüksek faizlerle yaşanan ekonomik daralma, 2024 yılında yerini resesyon endişelerinin uzaklaşmasına ve global tarafta büyüme odaklı strateji ile faiz indirimlerine bırakacaktır. Şirketin Romanya’da güçlü büyüme beklentisi ve Irak’taki ihracat canlılığı şirketin değerini artıracak önemli katalizörlerden olacak. Lyksor Mersin Fabrikası’nın devreye alınması ile şirketin kendi hammaddesini üretecek. Kapasite artışının etkileri, enerji maliyetlerinin düşürülmesi için 2024’te devreye alınması planlanan Yerköy GES ile giderlerin daha da kontrol altına alınabilmesi durumu finansalları destekleyecektir. Bu durumunun FAVÖK üzerinden 100 baz puan olumlu katkı yapmasını bekliyoruz. Muğla’da hazır bir tesisin kiralanmış olması maliyet yapılanması faktörü kapsamında da pozitif görünüyor. Muğla’daki şirketin satın alma opsiyonu ile bünyeye katılması, şirketin kuru harç yatırımlarının lokasyonu açısından da oldukça önemli olacaktır. Şirketin satışlarındaki kırılımının yaklaşık %34’ünün ihracat olduğu varsayımı ile 2025 yılında devreye alınacak Irak fabrikası ile birlikte, Özbekistan, Mısır ve Suudi Arabistan gibi pazarlar hedeflenmesi sonrasında yeni pazarların finansallar üzerine güçlü etki yapmasını bekliyoruz.

Güçlü Yapı, Karlılıktaki Büyümenin Sürdürülebilir Olduğunu Gösteriyor. Yaklaşık 80 ülkeye ihracat yapan Kalekim’in artan girdi maliyetlerine karşılık güçlü yapısıyla gerçekleştirdiği fiyat ayarlama gücü ile sürdürülebilir büyümesini devam ettirmesini bekliyoruz. Şirketin, finansal borçlarının kiralama anlaşmaları kaynaklı olması yanında konsolide ettiği Kalekim Lyskor’un işletme sermayesi için kullandığı krediler ve şirketin 2023 yılındaki GES yatırımı kapsamında kullandığı reeskont kredisine rağmen net nakit pozisyonunda bulunuyor olması güçlü bilançosunu destekler nitelikte.

Benzer Şirketlere Kıyasla Cazip Çarpan Etkisi. Şirketin IAS 29 öncesi kar marjı %20’li seviyelerde yoğunlaşmış durumda. 2024 yılında şirketten IAS29 hariç 6 milyar TL ciro, 1,4 milyar TL FAVÖK ve 1,0 milyar TL net kar bekliyoruz. Beklenen veriler baz alındığında 2024 yılında şirketin 10,3x F/K, 7,7x FD/FAVÖK ile işlem gören Kalekim, global emsallerinin 17x F/K ve 10,5x FD/FAVÖK medyan çarpanlarına kıyasla iskontolu işlem gördüğünü düşünüyoruz.

Riskler. i)Yatırım faaliyetlerinde beklentiler dışında ortaya çıkabilecek ek maliyetler ve yapım sürelerinin uzaması, ii) inşaat sektöründeki potansiyel yavaşlama, iii) artan talep kaynaklı rekabet gücü, iv) jeopolitik gerginlikler kaynaklı tahsilat sorunları., v)EUR/USD paritesinin yükselmesi.

Kaynak: İnfo Yatırım