Tavsiye: Endeksin Üzerinde Getiri
Hedef fiyat, TL/hisse TRY28,00
Son kapanış, TL/hisse TRY16,36
Yukarı potansiyel %71
• Indeks Bilgisayar için hedef fiyatımızı Endeks Üzeri Getiri tavsiyesi ve %71 yukarı potansiyel ile 28 TL olarak revize ediyoruz. Hisse 2.1x 2023T FD/FAVÖK (azınlık payları 3.0x P/DD değerine göre düzeltilmiş) ve 4.3x 2023T F/K çarpanıyla uluslararası benzerlerine göre sırasıyla %72 ve %74 iskontolu işlem görmektedir. Indeks Bilgisayar’a ilişkin olumlu görüşümüzün nedenleri i) olumlu demografik yapı ve artan akıllı telefon ve sabit genişbant penetrasyonu ile desteklenen talep, ii) şirketin kapsamlı ürün/marka portföyü, %30’un üzerindeki pazar payı ve sektördeki ana tedarikçilerle uzun süreli ilişkilerinin getirdiği rekabetçi avantaj, iii) güçlü nakit yaratımına olanak tanıyan işletme sermayesi yönetimi ve iv) istikrarlı temettü politikası oluşturmaktadır.
• Hem kısa hem orta vadede talebi güçlü görüyoruz. Yılbaşındaki ücret artışlarının ve TL’deki görece güçlü görünümün kısa vadede perakende talebini desteklemeye devam etmesini bekliyoruz. Mobil ürünlere olan talebin artmasıyla Türkiye’nin bilişim sektörü için cazip bir pazar olmaya devam ettiğine inanıyoruz. Ek olarak, bulut tabanlı çözümler, yazılım ve ağ ürünlerine yönelik artan kurumsal talebin şirket için uzun vadeli karlı büyümeyi destekleyeceğini düşünüyoruz.
• Nispeten daha kârlı ürün gruplarında artan satışlar, kâr marjlarını desteklemektedir. 9A21 finansallarına göre %2,9 olan faaliyet kar marjı, kurumsallar için katma değerli network ürünlerinin satış kompozisyonundaki artan payı ve güçlü satış satışların desteklediği operasyonel kaldıraç sayesinde, 9A22 itibarıyla %5,8 olarak gerçekleşti. 2023’te, katma değerli ürünlerin artan payı ile desteklenen %5’lik bir satış hacmi büyümesi öngörüyoruz. Dolayısıyla, FAVÖK marjının 2023’te 0,3 puan artarak %4,2’ye yükseleceğini öngörüyoruz. Tahminlerimizde ortalama olarak %4,0’lik bir FAVÖK marjı varsaydık. Dağıtım ağına yeni markaların eklenmesi, tahminlerimiz için yukarı yönlü risk oluşturmaktadır.
• İşletme sermayesi yönetimi ve nakit üretimi güçlü görünümünü sürdürüyor. 2019 yılı sonrasında değişen satış kompozisyonu, daha iyi stok ve alacak yönetimi sayesinde şirketin net işletme sermayesi yoğunluğu azaldı. Net işletme sermayesinin satışlara oranı, 9A19’daki %10,3’e kıyasla 9A22’de %2,7’ye geriledi. Şirketin ihtiyatlı işletme sermayesi yönetimini devam ettirmesini ve net nakit pozisyonunu muhafaza ederek %35-40 dağıtım oranı ile temettü ödemeyi sürdürmesini bekliyoruz. Tahmin dönemi boyunca ortalama Net İşletme Sermayesi/Satışlar oranının %4 olacağını varsaydık. 13 yıldır ortalama %32 dağıtım oranı ile temettü ödeyen şirketin 2022 yılında %5,7 temettü getirisi ile 210mn TL temettü ödemesini bekliyoruz.
Kaynak: Oyak Yatırım