Cazip değerlemeler ışığında Koç ve Sabancı’yı tercih ediyoruz
Türk hisse senetlerinde son 6 ayda görülen güçlü yükseliş, hem KCHOL hem de SAHOL’un NAD’sinde önemli artışa yol açtı. Her iki holding de borsaya kote olmayan iştirakleri aracılığıyla da (SAHOL için Enerjisa Uretim ve Yeşil enerji yatırımları ve KCHOL için potansiyel elektrikli araç batarya yatırımı) değer yaratma konusunda iyi beklentiler sunuyor. Bankacılık sektörü için genel olarak temkinli olmakla birlikte, Koç ve Sabancı’nın hem bankacılık hem de sanayi alanındaki dengeli portföyü bizim için daha cazip gözükmektedir. Her iki Holding de Türkiye piyasası için iyi birer benchmark olarak görüldüğü için, yabancı kurumsal yatırımcıların ilgisinin canlanması durumunda hisselere önemli girişler gerçekleşebilir.
KCHOL – Endeks Üzeri Getiri/ Hedef Fiyat 118,0 TL / Yükseliş Potansiyeli: %50
KCHOL için NAD’mizi güncelliyoruz ve Araştırma kapsamımızdaki iştirakler için daha yüksek hedef fiyatların ardından HF’mizi yükseltiyoruz. KCHOL’un dördüncü çeyrekte yıllık %272 kazanç artışına işaret eden 21,5 milyar TL net kar açıklamasını bekliyoruz. TUPRS ve YKBNK’daki güçlü kazanç ivmesinin, güçlü kârlılığın ana itici gücü olacağına inanıyoruz ve otomotiv iştiraklerinin de güçlü kazançlar bildirmesini bekliyoruz. Tahminlerimize göre KCHOL, 2023T’de 3,6x F/K ile işlem görüyor. KCHOL’ün cazip olduğunu düşündüğümüz hedef NAD’ye göre %46 iskontolu işlem gördüğünü tahmin ediyoruz.
SAHOL – Endeks Üzeri Getiri/ Hedef Fiyat: 70,0 TL / Yükseliş Potansiyeli: %75
Sabancı Holding’in 4Ç’22’de 11,5 milyar TL net kar açıklamasını tahmin ediyoruz, tahminimiz 4Ç22’de yıllık %122’lik net kar artışına işaret ediyor. 1) İştiraklerin güçlü nakit yaratma performansı sayesinde güçlü likidite pozisyonu 2) Henüz fiyatlanmadığını düşündüğümüz Enerji Üretim operasyonları (Hedef NAD’de %27 pay) 3) Dengeli Portföy yapısı 4) Cazip değerleme nedeniyle SAHOL’u beğenmeye devam ediyoruz. Tahminlerimize göre SAHOL, 2023T’de 2,5x F/K ile işlem görüyor. Hisse için Hedef Fiyatı 70 TL/hisse olarak korurken Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz.
ENKAI – Endekse Paralel Getiri / Hedef Fiyat: 32,0 TL / Yükseliş Potansiyeli: %8
ENKA, müteahhitlik işinde güçlü faaliyet performansını sürdürmektedir, ancak şirketin net kar performansı, finansal yatırımlarla ilgili kayıplar nedeniyle baskı altında kaldı. Taahhüt işi, küresel emsallerinin çok üzerinde faaliyet kar marjları (yaklaşık %25) elde etmeye devam ederken, ciro olarak ise ABD doları bazında yıllık yaklaşık %15’lik bir gelir artışı performansı sunuyor. Şirketin en son backlog büyüklüğü 3,6 milyar ABD doları seviyesinde bulunuyor ve üretime dönük yatırım projeleri, enerji yatırımları ve altyapı projeleri ENKAI için büyüme potansiyeli sunduğundan yeni sipariş alımları için görünüm pozitif olarak devam ediyor. Tahminlerimizde yukarı yönlü değişiklikler yaptık ve hisse için hedef fiyatımızı 26,0 TL’den 32,0 TL’ye çıkardık.
TKFEN – Endekse Paralel Getiri / Hedef Fiyat 55,0 TL / Yükseliş Potansiyeli: %22
TKFEN, müteahhitlik işlerinden elde edilen sonuçların zayıf kalması ve gübre segmentinin bir miktar marj baskısı ile karşı karşıya kalmaya başlıyor olması nedeniyle karışık bir görünüme sahip. İnşaat iş kolunda zarar üreten projeler 2022 sonuna kadar tamamlanacağı için şirketin 2023 yılında taahhüt işkolunda daha karlı olmasını bekliyoruz. Öte yandan, maliyet aşımlarına ilişkin tazminat tahsilatlarında şu ana kadar önemli bir gelişme yok gibi görünüyor. Yeni ihalelere teklif sunma faaliyeti hızlandığı için, TKFEN’in birikmiş iş yükünü yaklaşık 1,2-1,4 milyar ABD Doları seviyesinde tutması muhtemeldir (2023’de yaklaşık 500-700 milyon ABD Doları tutarında potansiyel yeni sözleşmeler anlamına gelir). Öte yandan, gübre işinin pozitif nakit akışı yaratmaya devam etmesini bekliyoruz, ancak son 2-3 yılda görülen güçlü marjların, düşen gübre fiyatları ve artan üretim maliyetleri nedeniyle normale dönmesi muhtemel gözükmektedir. NAD varsayımlarımızda küçük düzeltmelerle TKFEN için değerlememizi hisse başına 52,40 TL’den 55,0 TL’ye revize ediyoruz.
ALARK – Endekse Paralel Getiri / Hedef Fiyat 82,0 TL / Yükseliş Potansiyeli: %20
Alarko Holding, CENAL termik santralinin artan elektrik fiyatları ve düşük maliyetli kömür tedarikinden fayda sağladığı 2022 yılında güçlü kar performansı sergiledi. Bununla birlikte, EPDK tarafından uygulamaya konulan tavan fiyatlar, 2022 yıl sonuna doğru marjların bir miktar düşmesine neden oldu. Artan enflasyon, elektrik dağıtım şirketleri için daha yüksek mali gelir sağladığından, Alarko’nun dağıtım iştiraki de daha yüksek kazanç elde etti. Alarko’nun enerji üretim marjlarının regülasyon müdahelesi veya enerji fiyatlarındaki düzeltme nedeniyle bir miktar düşmesinin beklenebileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan ALARK hisse fiyatının son 3 ayda BIST100 Endeksi’ne göre %16 daha düşük performans gösterdiğini ve mevcut değerlemenin bu endişeleri zaten fiyatladığını da not etmeliyiz. Güncellenmiş değerlememiz, ALARK hisseleri için 82,0 TL/hisse (önceki 75,0 TL) seviyesinde hedef fiyata işaret etmektedir.
Rapor için tıklayın.
Kaynak: Yatırım Finansman