Havacılık Sektörü Raporu / Gedik Yatırım – (23.07.2024)

Türk Hava Yolları, Pegasus ve Tav Havalimanları

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO)

Öneri: Endeksin Üzerinde Getiri
Son Kapanış: 309,75
Hedef Fiyat: 406,00
Potansiyel Getiri: %31

PEGASUS (PGSUS)

Öneri: Endekse Paralel Getiri
Son Kapanış: 241,90
Hedef Fiyat: 229,00
Potansiyel Getiri: -%5

TAV HAVALİMANLARI (TAVHL)

Öneri: Endeksin Üzerinde Getiri
Son Kapanış: 279,25
Hedef Fiyat: 395,00
Potansiyel Getiri: %41

Küresel havacılık sektörü, güçlü GSYİH büyümesi, artan yolcu talebi ve dirençli operasyonel performans sayesinde güçlü bir toparlanma yaşamaktadır. Buna rağmen, yüksek personel ve kiralama maliyetleri ve jeopolitik gerilimler gibi zorluklarla karşı karşıya olduğu görülmektedir. Küresel havacılık trafiği 2023 yılında, pandemi öncesi (2019) seviyelerinin %94.1’ine ulaşmış durumda ve en son IATA tahminlerine göre 2024’te %9.7 büyüme ile 2019 rakamlarını aşması beklenmektedir.

Türk havacılık sektörü, pandemi sonrası toparlanmada öncülük etti. Türk havayolu şirketleri, sektör ortalamasının üzerinde filo büyüme beklentileri ve güçlü kargo performansları ile cazip bir konuma sahiptir. Jeopolitik zorluklar ve kalıcı enflasyon ana risk faktörleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bahse konu havaalanı işletmecisi, coğrafi olarak dağılmış operasyonları ve yatırım harcama döngüsünün sonlarına yaklaşması ile ön plana çıkmaktadır. Türk havacılık trafiği, küresel benzerlerinin önünde pandemi öncesi rakamlara ulaşmıştır. Türk Hava Yolları, Ocak-Haziran döneminde %80.8 doluluk oranı (yıllık %0.8 düşüş) kaydederken, Pegasus Havayolları %87.3 doluluk oranı (yıllık %4.7 artış) sundu. Tav Havalimanları aynı dönemde yolcu trafiğinde %17 yıllık artış kaydetti. Artan koltuk kapasiteleri ve yüksek doluluk oranlarına karşılık güçlü bir TL, havayolları için ana engel olarak görünmektedir. Ancak, devam eden turizm sezonu, havacılık sektörü için güçlü bir yıl ima etmektedir. RASK-CASK makası, her iki havayolu için de yılın ilk yarısındaki rakamlara istinaden 2023’e kıyasla daralma gösterebilir.

Türk Hava Yolları için “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alıyoruz. INA (%25) ve benzer şirket çarpanlarından (%75) oluşan hibrit değerlememiz, mevcut döviz kurlarında hisse başına 406,00 TL adil değere işaret ederek %31’lik bir yukarı yönlü potansiyel sunmaktadır. Hisse senedi şu anda 2024T FD/FAVÖK ve F/K çarpanlarıyla sırasıyla 3,7x ve 3,9x ile işlem görmektedir. Devlet havayolu şirketini, agresif 10 yıllık strateji planı ve pandemi sonrası dönemde yakalanan daha yüksek pazar payının projeksiyon dönemi boyunca sürdürüleceğini öngörmemiz nedeniyle beğeniyoruz.

Pegasus için “Endekse Paralel Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alıyoruz. INA (%25) ve benzer şirket çarpanlarından (%75) oluşan hibrit değerlememiz, mevcut döviz kurlarında hisse başına 229 TL adil değere işaret ederek %5’lik bir aşağı yönlü potansiyel sunmaktadır. 2024T FD/FAVÖK ve F/K çarpanlarıyla sırasıyla 7,3x ve 8,9x ile işlem görmektedir. Olumlu yanlar arasında süregelen yolcu kapasitesinin uluslararası uçuşlara kanalize edilmesi ve daha yüksek beklenen yan gelirlerden oluşmaktadır.

Tav Havalimanları için “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza alıyoruz. INA (%25) ve benzer şirket grup çarpanlarından (%75) oluşan birleşik değerlememiz, mevcut döviz kurlarında hisse başına 395,00 TL adil değere işaret ederek %41’lik bir yukarı yönlü potansiyel sunmaktadır. Hisse senedi şu anda 2024T EV/FAVÖK ve F/K çarpanlarıyla sırasıyla 8,6x ve 14,2x ile işlem görüyor. TAV Havalimanları, trafik hacmi artışı öngürülen bölgelerde büyüyen havalimanı portföyü ile diğer havalimanı işletmecilerinden ayrışırken yatırım harcamalarının sonuna yaklaşmış olması ve bağlı ortaklıkları ile nakit akışı üretim potansiyeli dikkat çekicidir.

Rapor için tıklayın.

Kaynak: Gedik Yatırım