Haftalık Hisse Önerileri / İntegral Yatırım – (2-6 Aralık 2024)

Haftalık Değerlendirme ve Strateji

Borsa endeksi geçen haftayı %1,07 alıcılı kapattı. Borsa endeksi geçen haftalara kıyasla daha yatay bir seyir izledi diyebiliriz. BİST 30 endeksi haftayı %0,7, bankacılık endeksi ise 0,37 pozitif yönde kapattı. Geçen hafta ana hareket tüm endeks içinde Bist 100 şirketleri haricinde geri kalan şirket hisselerinde oldu. 100 endeks dışı diğer tüm endekste hareket %2.2 getiri yönünde oldu.

Bankacılık endeksini Yapı Krediye yönelik gelişmeler aşağı çekerken, bir süredir Yapı Kredi paylarına yönelik satış haberlerinin ya da bu yöndeki görüşmelerin asılsız olduğuna yönelik KAP’ta açıklama yapıldı. Genel olarak bankacılık endeksinde bir baskı olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu hafta 3 Aralık’ta gelecek aylık enflasyon seyrine göre bankacılık endeksinde hareketlilik yaşanabilir. Bu hafta bankacılık endeksi yatay kalamayacak gibi görünüyor.

3 Aralık’taki aylık enflasyonun seyrin faiz indirme tarihinde etkili olabilir. Bu nedenle veriye bağlı olarak borsa endeksinde ve sektörel değişimlerde hareketlilik yaşanabilir. İstanbul Enflasyonu (İTO) Kasım ayında %3,07 olarak açıklandı. Aylık olarak bir düşüş olsa da hala yüksek bir rakam. Enflasyon verisi genelde İstanbul enflasyonundaki düşüşten ya da artıştan etkileniyor. Dolayısıyla aylık enflasyon geçen aylardaki gibi yüksek gelmeyebilir. Buna karşın düşüş hızı %2’nin altında kalmaz ve %2 civarında bir veri gelirse piyasanın bu ne tarafından yorumlayacağını göreceğiz. Ancak %2’nin altında düşüş eğilimini hızlandıran bir veri gelmesi halinde ise Aralık ayında 250 baz puan faiz indiriminin gelebileceği görüşündeyiz. Daha katı duran bir enflasyon görünümünde Ocak ayında faizi indirim beklentisi fiyatlara yansıyabilir.

Geçen hafta GYO, sigorta ve çimento sektörlerinde alımların hız kazandığını görmüştük. Enflasyon verisindeki düşüş eğilimine bağlı olarak bu sektörlerde yeniden güçlenen bir hareket olabilir. 2024 yılının tamamında olduğu gibi seçici olma teması bitmeyecek. Sektörler ve fırsatlar yer değiştirse de seçici olma konusu devam edecek.

Küresel piyasalarda bu hafta ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar izlenecek. Verilerin beklentilerden nasıl bir sapma göstereceği yılın son Fed toplantısındaki beklentiler üzerinde etkili olabilir. Kurum olarak Fed’in 25 baz puanlık faiz indirmesini bekliyoruz. Bir diğer yandan jeopolitik tansiyon da bu haftanın ana gündemi. Sınırımızda yaşanan gelişmelerin endekste bir baskı oluşturması beklenebilir. Ana hareketin aylık enflasyon görünümüyle birlikte olmasını bekleriz.

Teknik olarak, 22 haftalık ortalaması olan 9780 seviyesini aşmakta zorlanıyor. Bu seviyenin üzerinde yerleşmekte zorlanması halinde satış baskısı 9500’lere doğru sürebilir. 9780 üzerinde günlük kapanışlar oluşmadıkça yükseliş eğiliminin sınırlı kalmasını hatta sıkışma eğiliminin oluşmasını bekleriz. 9780 seviyesi üzerindeki kapanışların oluşması halinde ise daha güçlü bir alım dalgası gelebilir ancak teknik göstergeler bunu henüz teyit etmiyor. Dolayısıyla direnç bölgelerinde dikkatli olmakta ve yeni yüklü pozisyonlardan kaçınmakta fayda var.

Haftalık Takibimizdeki Hisseler

Takibimizdeki hisseler tamamen teknik analize göre belirlenmektedir. İşlem hacmi ve likiditesi yüksek 100 Endeks hisselerinden olmasına öncelik verilmektedir. Pozisyona giriş fiyatları Cuma günü kapanış seansında oluşan fiyatlardan yapılmaktadır. Hedefine ulaşmayan pozisyonlar stop loss seviyesinin altına inmediyse, bir sonraki Cuma günü kapanış fiyatından kapatılmaktadır. Belirlenen stop loss seviyeleri referans stop noktasıdır. Bu stop loss seviyesinin altında bir kapanış olması halinde referans değer gün sonu kapanış olarak alınacaktır.

Kaynak: İntegral Yatırım Haftalık Borsa Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!