Haftalık Hisse Önerileri / İntegral Yatırım – (13-17 Ocak 2025)

Haftalık Değerlendirme ve Strateji

Borsa endeksi geçen hafta %2 düşüş ile 9910 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Yurtiçinde ciddi bir veri akışının bulunmaması piyasadaki hareketliliğin görece sakin geçmesine neden oldu. Endeksin özellikle 10000 seviyesi üzerinde tutunmakta zorlandığını gördük. Yukarı yönlü hareketliliğin güç kazanmasına destek olabilecek bir katalizör oluşmadı.

Yurtiçindeki sakinliğin aksine geçen hafta küresel piyasalarda yoğun bir veri akışıyla karşılaştık. Küresel piyasalarda gözler cuma günü gelen ABD tarım dışı istihdam verisi üzerindeydi. İstihdam beklentilerin çok üzerinde 256 bin olarak açıklandı. Piyasalardaki pozitif seyrin devamı için Fed’in faiz indirim patikasına engel olabilecek bir verinin gelmemesi önemliydi. Ancak aylık istihdamın beklenenin üzerinde açıklanması, küresel piyasalarda negatif fiyatlamaya neden oldu. Önümüzdeki Fed toplantısında faiz indirim ihtimallerinin azaldığını söylemek mümkün. Önümüzdeki süreçte hem Trump politikalarının hem de Fed faiz indirim politikasının piyasalar üzerindeki etkisi yakından takip edilecek.

Yurtiçinde ise gözler artık Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrilmiş durumda. Son enflasyon verisi, Merkez Bankası’nın faiz indirim alanını genişletmişti ve bu beklentinin piyasalar tarafından büyük ölçüde fiyatlandığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte, özellikle faiz kararının ardından açıklanacak enflasyon verileri, para politikasının gidişatı hakkında önemli ipuçları verecek. Bunun yanı sıra, finansallarda olası bir iyileşme beklentisi, endeksteki pozitif görünümü destekleyebilecek önemli bir faktör olabilir. Ancak enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanmadığı sürece, endeksteki hareketliliğin 9500-10250 bandında kalması muhtemel görünüyor. Yukarı yönlü bir ivmenin güç kazanabilmesi için özellikle 10250 direncinin aşılması kritik bir öneme sahip. Ancak bu hareketin gerçekleşmesi için yurtiçi veri akışından da destek alınması gerekiyor.

2025 yılında faiz indirim beklentilerinin piyasalara etkisinin, bankacılık endeksi liderliğinde devam ettiğini görüyoruz. Bankacılık endeksinde 15000 seviyesi kritik bir eşik olarak önemini koruyor. Geçen hafta kapanışın bu seviyenin altında gerçekleşmesi, endeksin genel görünümü açısından olumsuz bir sinyal olarak değerlendirilebilir. BIST100 endeksinde pozitif bir eğilimin oluşması için bankacılık endeksinde 15.000 seviyesi üzerinde fiyatlamalar görmemiz gerekebilir.

BİST100 endeksi teknik açıdan 10000 seviyesi üzerinde tutunmakta zorlanmaya devam ediyor. Geçen hafta kapanışın bu seviye altında gelmesi satış baskısının hissedilmeye devam edilmesine neden olabilir. 50 haftalık ortalama olan 9800 seviyesi destek olarak takip edilmeye devam edilecek. Geri çekilmelerde buradan bir tepki alımı bekleriz ancak bu seviyenin de kırılması durumunda 9500 seviyesine doğru satışların hız kazandığını görebiliriz. Öte yandan 10000 seviyesi üzerindeki fiyatlamalarda günlük kapanışların bu seviye üzerinde gelmesi önemli. Bu kapanışların gelmesi durumunda kritik direnç bölgesi olan 10250 seviyesi test edilebilir. Yukarı yönlü hareketliliğin güç kazanabilmesi için bu seviyenin aşılması gerekiyor.

Haftalık Takibimizdeki Hisseler

Takibimizdeki hisseler tamamen teknik analize göre belirlenmektedir. İşlem hacmi ve likiditesi yüksek 100 Endeks hisselerinden olmasına öncelik verilmektedir. Pozisyona giriş fiyatları Cuma günü kapanış seansında oluşan fiyatlardan yapılmaktadır. Hedefine ulaşmayan pozisyonlar stop loss seviyesinin altına inmediyse, bir sonraki Cuma günü kapanış fiyatından kapatılmaktadır. Belirlenen stop loss seviyeleri referans stop noktasıdır. Bu stop loss seviyesinin altında bir kapanış olması halinde referans değer gün sonu kapanış olarak alınacaktır.

Kaynak: İntegral Yatırım Haftalık Borsa Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!