Uzaktan Çalışanları Keepnet Eğitimleri Koruyacak
Çalışanların online tehlikelere karşı tedbirli olmalarını sağlayan siber güvenlik farkındalığı, veri hırsızlığı, sistem erişiminin istenmeyen kişilerin eline geçmesi gibi olumsuz durumların önüne geçiyor. Siber hijyen alanında Türkiye’nin lider kuruluşu Keepnet Labs, ücretsiz eğitimleri ile her sektörden çalışanı ve kurumu korumak için önemli bir adım atıyor.
Siber saldırılar koronavirüs salgını ile dünya genelinde artış yaşarken, kurumlar kritik verilerini kaybediyor, şirket ağlarına sızan saldırganlar sistemler üzerinde erişim sahibi olabiliyor ve güncel istatistiklere göre birçok kurum, saldırı anında ne yapması gerektiğini bilmiyor.
Siber saldırıların sebep olduğu tehlike büyüyor
Her 39 saniyede bir siber saldırı gerçekleşiyor (Maryland Üniversitesi, ABD)
Bir sızıntıyı yakalamak ortalama 7 ay sürüyor ve bir veri sızıntısı ortalama 3,92 milyon dolara mal oluyor (IBM)
En yaygın siber saldırı türlerinden olan zararlı yazılımların %92’si e-posta ile gönderiliyor (CSO Online)
Kurumlarda siber farkındalığı yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar ise siber saldırıları önlemenin en etkin yollarından birisi olarak görülüyor. Çünkü çalışanlar, siber güvenlik farkındalığının yetersiz olmasından dolayı ya da farkında olmadan veri ihlallerine neden oluyor. Bu da siber risklerin artmasına sağlıyor.
Son dönemde uzaktan çalışma uygulamasının kısıtlamalar sebebiyle yeniden hayatımıza girmesi, evden çalışanlara yönelik saldırıların da artmasına sebep olabilir. Bu sebeple Keepnet Labs siber güvenlik uzmanları, siber güvenlik farkındalık eğitimlerinin kurumlar için öncelik olması gerektiği konusunda uyarıda bulundular.
Siber farkındalık eğitimleri neden önemli?
Günümüzde dijitalleşen dünya, siber güvenliğin bir sorun haline geldiğini gösterdi. Her gün milyonlarca çevrimiçi kullanıcı saldırıya uğruyor ve verileri ele geçiriliyor. Oltalama e-postalarının yüzde 30’u kullanıcılar tarafından açılıyor ve kullanıcıların yüzde 12’si bu e-postalardaki eklentilere tıklayarak, önemli bir siber tehdit yüzeyi yaratıyor. Siber güvenlik farkındalık eğitimleri, çalışanların tehditleri fark etmesini, sistem güvenliğini tehlikeye atacak eylemleri ve bunlardan nasıl kaçınabileceklerini öğrenmelerini sağlayarak, siber saldırıların başarı ihtimalini büyük ölçüde düşürebiliyor. Siber farkındalığı artan kurumlar, daha az saldırıya maruz kalarak, daha az zarar görüyorlar.
Keepnet Labs’den COVID-19 ile evden çalışanlara ücretsiz eğitim
Türkiye’de ve dünyada 40’tan fazla sektörde 900 binden fazla kullanıcının tercih ettiği Keepnet Labs, koronavirüs salgını ile uzaktan çalışanların artışı dolayısıyla, kurumların siber güvenlik kalkanını güçlendirecek bir hamle yaptı. Kapsamlı bir siber farkındalık eğitimi ile oltalama simülasyonu hazırlayan ve bunu ücretsiz sunan şirket, eğlenceli ve pratik biçimde siber güvenlik konusunda kullanıcıları bilgilendiriyor.
İsteyen herkesin katılabileceği bu ücretsiz eğitime https://tr.keepnetlabs.com/keepnet-ninjio-guvenli-uzaktan-calisma/ adresinden erişebilirsiniz.
Siber güvenlik farkındalığı nasıl sağlanır?
1) Çalışanların uyumunu artırın: Çalışanlar arasında siber güvenlik farkıldalığına yönelik güçlü ve yapıcı bir tutum oluşturmak son derece önemli. Siber güvenliğin günümüzde yaşamımızla nasıl bütünleştiğini görmelerini sağlamak için uygun hikayeler anlatın. İnsanların dijital yaşamların, iş yerlerinin ve evlerinin kontrolünü nasıl ele geçirdiğini gösterin ve işyerinde siber güvenliğin eğlenceli nasıl sağlanabileceğini öğretin.
2) BT ekipleri ve diğer ekipler arasında etkileşim sağlayın: Çalışanların %75’i, BT departmanlarının tavsiyelerine her zaman uyduklarını söylerler. BT ekiplerinin, BT departmanı ile çalışanlar arasında etkileşimin devamlı olması için sürekli olarak gerekli uygulamaları hayata geçirdiklerinden emin olun.
3) Siber güvenlik farkındalık eğitimleriyle personelinize yatırım yapın: İşletmeler, çalışanlarının siber güvenlik bilgilerini esnek ve sürekli olarak iyileştirmek için çaba sarf etmelidir. Bu nedenle kurumlar, siber güvenlik eğitimleriyle de personeline yatırım yapmalıdır.
4) Eğlenceyi unutmayın: Siber güvenlik eğitimleri, teknik gibi görünseler de eğlenceli ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilirler. Siber güvenlik farkındalık eğitimlerini özelleştirin ve siber güvenlik farkındalık içeriğine mizah ve etkileşimi entegre edin. Siber güvenlik eğitimleri, bireylere yönelik olmalı ve gündelik ofis işleri ve kurumsal güvenliğin bu işlere nasıl entegre edilebileceğini pratik bir şekilde vermelidir.
5) Siber güvenlik eğitimini özelleştirin: Siber güvenlik anlamında, her çalışan doğru şekilde hareket etmek için gereken bilgi ve becerilere sahip olmalıdır. Kurumlar, departmanlara ve çalışanların kurumda aldıkları rollere göre siber güvenlik eğitimleri hazırlamalıdır.