Güral Porselen,2019 Yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde ‘Porselen ve Seramik Sofra Mutfak ve Seramik Süs Eşyası’ kategorisinde 1.’lik ödülünü aldı
Güral Porselen, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı’ listesinde yerini aldı. 1989 yılından bu yana 60 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştiren Güral Porselen, TİM’in açıkladığı ‘Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı’ raporuna göre 2019’da Porselen ve Seramik Sofra Mutfak ve Seramik Süs Eşyası kategorisinde en çok ihracat yapan Türk firması olarak 1.’lik ödülünün sahibi oldu. Deneyimini dünyaya aktararak her geçen yıl daha fazla büyüyen Güral Porselen, ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabı’na bir kez daha adını yazdırdı.
2019 yılında Türk firmaları tarafından 127 ülkeye yapılan toplam 81.000.000 dolarlık ihracat gelirinin 25.500.000 dolarını Türkiye ekonomisine kazandıran Güral Porselen, ülkenin milli ve yerli markası olmanın gururunu yaşıyor. Katma değer odaklı olarak ihracat kapasitesini bu yıl da hızlı bir şekilde artıran Güral Porselen, Kütahya’da üretimine devam ediyor.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, ‘’Güral Porselen ailesi olarak Türkiye ekonomisine yön veren, iş dünyasının dev ihracatçı markaları arasında yer almanın ve kendi sektörümüzde ihracat şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarı için ülkemize değer katıp yüreğini ortaya koyan tüm çalışanlarımızı hak ettikleri başarı için tebrik ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ihracat şampiyonları arasında yer alan Güral Porselen’in, önümüzdeki yıllarda da aynı istikrarı koruyacağına yürekten inanıyoruz.’’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Başarının takdir edilmesi çok değerli, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Başarı sürdürülebilir olmalıdır. Bu bilinçle güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.’’
Köklü kurum kültürü ile modern üretim tekniklerini bir arada kullanarak sektörde özel bir yer edindiklerine değinen Güral, ‘’Özel formlar için robotik çözümler geliştirdik ve bu üretim tekniğiyle hem kalitede, hem de üretim kapasitesinde önemli artışlar sağladık. Ar-Ge çalışmalarında görüldüğü üzere çevre hassasiyeti yüksek bir marka olan Güral Porselen, üretim tesislerindeki fırınlarının birçoğunda ısı geri dönüşümü sağlayarak enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bu enerji tasarrufu, tesislerde açığa çıkan ısının tekrar kullanılmak üzere fabrikadaki uygun bölümlere nakledilmesiyle gerçekleştirilmektedir. Böylece hem ısının çevreye yayılması engellenmekte, hem de karbon monoksit salınımı azaltılmaktadır. Yurt içinde zanaat kültürünü ve değerlerini yaşatan Güral Porselen, dünyada da HoReCa sektöründe ülkemizi temsil eden önemli şirketlerden biridir.’’ ifadelerini kullandı.