Günlük Yatırım Stratejisi – (28.10.2011)

Global Menkul Değerler Yatırım Stratejisi:

Piyasa Stratejisi

AB Liderler Zirvesinden çıkan uzlaşı bugün de borsaları desteklemeye devam ediyor. Zirveden çıkan kararlar ana hatları ile belli olmasına rağmen, detaylar hala gizliliğini koruyor. Avrupa Finansal İstikrar Fonu’nun (EFSF) genişletilmesine karar veren Liderler, fon için Brezilya, Rusya, Endonezya, Çin ülkelerinde oluşan BRIC topluluğundan destek bekliyor. Bugün EFSF Başkanı Klaus Regling, Çin’de temaslarda bulunacak olup, o cepheden olumlu açıklamalar gelirse iyimser hava devam ettirilebilir.

TCMB’nin günlük politika tepkileri dün itibariyla başladı. AB liderler zirvesi sonuçlarından global piyasaların olumlu karşılaması sonucunda; TCMB bankalarda TL cinsi zorunlu karşılık oranlarını düşürerek bankalara 11 milyar TL likidite sağladı. Repo ihalesi ile 8 milyar TL piyasaya verdi. TCMB piyasaya likidite verdiği taktirde; faizler düşer, TL değer kaybeder ve İMKB bankalar ile yükselir. TCMB repo ihalesi düzenlemediği taktirde; faizler yükselecek, TL değer kazanacak ve İMKB bankalar ile düşecek. TCMB Çarşamba ile Perşembe günü arasında iki farklı tepki verdi. Yabancılar TCMB’nin faiz oranlarını önümüzdeki haftalarda da yüksek tutacağını varsayıyor. Fakat önümüzde Hazine’nin önemli bir borçlanma ihalesi olacak. O yüzden TCMB haftaya daha düşük faizler ile girmemizi sağlayacak likiditeyi sağlayacaktır. TCMB’nin bu politikası sonrasında bankalar nasıl bir maliyetleme yapıyorsa, banka hisseleri de aynı belirsizliğe sahip.

İMKB Stratejisi

İMKB 100 endeksi, 55822-56801 aralığında hareket etti ve %2.06 yükselişle  56616  seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 2.01 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. 55.500-57.000 arasında taban oluşturuyor. 57.000 üzerinde bir kapanışta, önümüzdeki hafta rahat geçmeye aday olacak. 57.000’nin kırıldığı gün 57.700 görülebilir.

VOB Stratejisi

İMKB 30 gösterge kontratı 67.175-68.875 aralığında hareket ederken, 1,46 milyar TL işlem ile 68.875 seviyesinden kapattı. 69.000 bugünde güçlü bir direnç noktası, vade sonuna yaklaşılması nedeniyle artık bu güçlü direnç noktasının önemi azaldı. Vadenin son 2 gününde 69.000 kırılması ile bir volatilite yaşanabilir.

Daha fazlası için: www.global.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir