ASELS; Yeni sipariş alımı / sınırlı olumlu
Tavsiye TUT
Fiyat/Hisse TRY20.88
Hedef Fiyat/Hisse TRY24.50
Getiri Potansiyeli 17%
HAO 26%
Piyasa değeri TRY47,606 mln
Aselsan ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) 5 İl Projesi ile ilgili olarak 31.12.2021 tarihinde, toplam bedeli 62.850.000 ABD Doları ve 896.800.000 TL tutarında sözleşme değişikliği imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2023-2026 yılları arasında gerçekleştirilecektir. Yeni iş alımlarının hisse performansı üzerinde sınırlı olumlu bir etkiye neden olabileceğini düşünüyoruz.
Sözleşme tutarı (mevcut döviz kuruyla yaklaşık 131 milyon USD), Şirket’in Eylül sonu itibari ile 9,3 milyar USD olan iş büyüklüğünün yaklaşık %1,4’üne denk gelmektedir.
Şirket bu yılın 9 ayında 1.330 milyon USD yeni iş alımı gerçekleştirmiştir (2020 toplam: 1,28 milyar USD, 9A20: 746 milyon USD)
BAGFS; Uluslararası Tahkim Mahkeme süreci hakkında gelişme / sınırlı olumsuz
Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY17.50
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a
HAO 19%
Piyasa değeri TRY2,363 mln
2015 yılının 3. çeyreğinden itibaren devreye alınmaya başlanarak üretime geçen CAN/AN kimyevi gübre üretim tesisine ilişkin olarak yüklenici ThyssenKrupp Industrial Solutions AG ile Şirket arasındaki üretim tesisinin garanti testlerinin mukavele şartlarınca yerine getirilememesinden kaynaklı Uluslararası Tahkim Mahkemesi (International Court of Arbitration) nezdindeki tahkim yargılamasının yüklenici (a) ThyssenKrupp Industrial Solutions AG lehine sonuçlandığı ve Şirket’in ThyssenKrupp Industrial Solutions AG’ye takriben EUR24,5mn tutarında ödeme yapması doğrultusunda karar verildiği ve (b) uluslararası tahkim kararının Türkiye’de doğrudan icrası mümkün olmadığından ThyssenKrupp Industrial Solutions AG tarafından Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde kararın tenfizi için başvuru yapılması gerekli olduğu ve beklendiği Şirket tarafından daha önce kamu ile paylaşılmıştı. Ayrıca, ilgili hakem kararına ilişkin karşılık, karar tarihinden itibaren finansal tablolarında ayrılarak detayına finansal tablo dipnotlarında yer verilmiştir. Son yayınlanan finansal tablolarda, anapara, faiz ve diğer masraflar dikkate alınarak yaklaşık EUR29mn karşılık ayrılmıştır. Kararın icrası durumunda, Şirket’in mevcut nakit durumunu tehdit edecek bir durum oluşmayacaktır.
Yüklenici tarafından açılan tenfiz davasında ilk derece mahkemesi olarak İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi, yüklenicinin davasının kabulüne ve Uluslararası Tahkim Mahkemesi kararının tenfizine karar vermiş olup duruşmaya ilişkin zapt 31.12.2021 tarihinde avukatlarca Şirket’e tevdi edilmiştir. Söz konusu mahkeme kararına karşı, istinaf kanun yolu açıktır ve Şirket tarafından kanuni süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulacaktır. Yabancı hakem kararlarının tenfizine ilişkin hukuktaki düzenleme uyarınca; istinaf kanun yoluna başvurulması halinde tenfiz kararının icrası, mahkemece alınan karara karşı kanun yoluna başvurulması ile durmaktadır. Bu nedenle, bahsi geçen mahkeme hükmü kesin olmayıp, icra edilebilmesi için kanun yollarının tüketilmesi ve kararın kesinleşmesi gerekmektedir. Kanun yolu aşaması ile ilgili gelişmeler ivedilikle kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
Kararın icrası durumunda Şirket’in mevcut nakit durumunu tehdit edecek bir durum oluşturmayacak olmasına karşılık yaratacağı belirsizlik dolayısıyla söz konusu gelişmeyi BAGFS payları için sınırlı olumsuz olarak değerlendiriyoruz.
LOGO; Pay geri alım programının başlatılması / sınırlı olumlu
Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY41.62
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a
HAO 65%
Piyasa değeri TRY4,162 mln
Logo Yazılım’ın bugün tarihli açıklamasında, sona eren pay geri alım programı kapsamında 12.07.2018 – 28.08.2018 tarihleri arasında gerçekleşmiş olan alımlara göre, toplam 177.042 adet payın 30,62 TL ortalama fiyat ile Borsa İstanbul’dan geri alındığı paylaşılmıştır. Yönetim kurulu kararı ile gerçekleşen alımlar ilgili tebliğ gereği kendiliğinden sona ermiştir.
Yine bugün tarihli yapılan bir diğer açıklamasında ise pay geri alım programının başlatılması hakkında, Şirket Yönetim Kurulu tarafından, 21.07.2016 ve 25.07.2016 tarihli duyuruları çerçevesinde pay geri alımı yapılabilmesine, geri alıma konu edilecek azami pay sayısının daha önceki alımlar dahil ödenmiş sermayenin %10’unu aşmamasına ve azami fon tutarının ise 100 milyon TL olarak belirlenmesine karar verildiği paylaşılmıştır. İlgili geri alım programının başlatılmasının, gelecekte yapılması planlanan geri alımlar üzerinden hisse performansını destekleyici yönde sınırlı olumlu bir etki yaratabileceği düşüncesindeyiz.
Yıllık bazda satış gelirleri ve operasyonel kar marjlarındaki güçlü artış ile dikkat çeken Şirket’in hissesi yıl başından itibaren %1 relatif getiri sağlamıştır. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 19,8x F/K ve 14,9x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.
SAHOL; Planlanan sermaye artırımından vazgeçilmesi / nötr
Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY13.23
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a
HAO 49%
Piyasa değeri TRY26,995 mln
3 Ağustos 2021 tarihinde CarrefourSA’nın sermaye artırımında bulunacağına dair yaptığı açıklamaları takiben 4 Ağustos 2021’de zincir marketin ana ortakları olan Sabancı Holding ve Carrefour Nederland BV, CarrefourSA’nın sermayesinin %6’sına denk gelen payları yıl sonuna kadar ikincil piyasada satarak sermaye artırımına kaynak oluşturmak üzere anlaşmaya varmışlardı. 30.09.2021 tarihli finansallarda yapılan incelemeler sonucunda sermaye kaybı veya borca batıklık halinin tespit edilmemesi nedeniyle CarrefourSA Yönetim Kurulu sermaye artırımından vazgeçmiştir. Bu sebeple Sabancı Holding ve Carrefour Nederland BV, ilgili %6’lık pay satışından vazgeçtiklerini 31.12.2021 tarihli KAP açıklaması ile duyurmuşlardır. İlgili açıklamayı paylar için nötr bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.
Kaynak: Deniz Yatırım Günlük Bülten