Tavsiye: Endeksin Üzerinde Getiri
Hedef fiyat, TL/hisse TRY38,30
Son kapanış, TL/hisse TRY26,32
Yukarı potansiyel %46
• Garanti Bankası net kârının %23 gerileyerek 2023’te 45,3 milyar TL olmasını, 2024’te %27 artarak 57,5 milyar TL’ye ve 2025’te %21 artarak 69,6 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Buna göre tahmin dönemi için özkaynak kârlılık oranını %26-%27 aralığında tahmin ediyoruz. Garanti hissesi gerek yılbaşına göre, gerekse son bir yıllık performansta banka endeksinin altında ancak BIST-100 endeksine göre daha güçlü performans gösterdi. Bankanın 12 aylık fiyat hedefini 38,30 TL olarak belirledik ve yatırım görüşümüzü ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ye yükselttik. Şirket için öngördüğümüz fiyat hedefi bir yıl vadede 0,81x F/DD çarpanı ima ediyor. Bu oran cari fiyatla 0,60x düzeyinde.
• BBVA’nın gönüllü hisse alım çağrısının ardından Garanti’nin halka açıklık oranı %14’e geriledi ve hisse MSCI-EM endeksinden çıktı, ardından endeks fonlarının satışı gerçekleşti. Saklama şirketlerinin verilerine göre işlem gören hisse senetlerinde şu an %10’dan daha az yabancı ortaklığı var. Başlıca gelişen piyasa endeksinden çıkarılmış olmasına rağmen Garanti kârlılığı, güçlü öz sermaye yapısı ve yeterli karşılık tamponları ile hala cazip bir seçim olmaya devam ediyor.
• Garanti Bankası 2022 yılına kadar en yüksek net faiz marjı ve (serbest karşılık etkisi dikkate alındığında) en yüksek özkaynak kârlılık oranına sahip olan bankaydı. Ancak banka enflasyonun sıçrama yaptığı 2022 yılında görece daha düşük TÜFE tahvil portföyü ile girdiğinden sıralamada bir miktar geriye düştü. Gerçekten de, TÜFE’ye endeksli tahviller, Garanti’nin faiz getirili aktiflerinin %9,2’ini oluştururken, bu oran benzer bankalarda ortalama %12 düzeyinde bulunuyor. TÜFE tahvil etkisini 2023’te(gerileyen Ekim enflasyonu ile birlikte) rakiplere göre daha sınırlı görüyoruz.
• Öte yandan Garanti, banka grubu içerisinde en yüksek ortalama TL kredi getirisine ve en düşük TL mevduat maliyetine sahip bulunuyor. Ayrıca en yüksek oranda TL vadesiz mevduat payına sahip olması da çekirdek kredi-mevduat getiri makasını destekliyor.
• Bankanın TL mevduatının toplam içindeki payını %55-60 aralığında hesaplıyoruz. Buna bağlı olarak liralaşma stratejisi çerçevesinde yapılan makro ihtiyati düzenlemelerin etkisinin, sektör ortalamasına yakın, net faiz marjında 100 baz puanlık daralma şeklinde gözleneceğini tahmin ediyoruz.
Kaynak: Ak Yatırım