Garanti Bankası 2018 / 3. Çeyrek Bilanço Analizi
Şirkete ilişkin bilanço analizi ve teknik değerlendirme notumuzu aşağıda görebilirsiniz:
– Garanti Bankası, 3Ç18’de ortalama piyasa beklentilerinin %4,1 üzerinde 1,67 mlr TL net kâr açıkladı. Açıklanan net kâr önceki yılın aynı dönemine göre %6,9 yukarıda.
– Bankanın aktif, kredi, mevduat ve özkaynak kalemlerinde yıllık büyüme oranları sırasıyla %32, %23, %38 ve %18 ile sektörün ortalama büyüme oranlarının üzerine kalmayı sürdürüyor.
– Bankanın, net faiz marjında çeyreksel ve yıllık bazda artış görülmesi olumlu.
– Net ücret & komisyon gelirlerinde ve kredi – mevduat faiz farkındaki artışlar bankanın kârlılığını destekliyor.
Temel Analiz: Garanti Bankası, 3Ç18’de 1,61 mlr TL olan beklentilerin %4,1 üzerinde olacak şekilde 1,67 mlr TL net kâr açıkladı. Açıklanan rakam, çeyreksel bazda %12,3 daralmaya, yıllık bazda ise %6,9 artışa işaret ediyor. Bankanın aktif büyüklüğü, kredi, mevduat tutarları ve özkaynak büyüme oranları ise çeyreksel ve yıllık bazda güçlü büyümelere işaret ediyor. Henüz tüm banka bilançoları açıklanmasa da, beklentileri baz aldığımızda Garanti Bankası’nın sektör ortalamasının üzerine büyüme oranları yakalandığını tahmin ediyoruz. Bankanın, genel olarak sektörün en yüksek seviyelerinde olan net faiz marjı, 3Ç18’de geçen çeyreğe göre 4 baz puan, geçen yılın aynı çeyreğine göre ise 12 baz puan iyileşme ile yine yüksek seviyelerde kalmayı sürdürüyor. Net ücret & komisyon gelirlerinde görülen yıllık bazda %30’luk artışın ve kredimevduat faiz farkında son 13 yılın en yüksek seviyelerine ulaşılmasının da bankanın kârlılığını desteklediğini görüyoruz. Değerleme rasyolarına bakıldığında, bankanın 2018 için tahmini 0,60x fiyat / defter değeri oranı ve 4,24x fiyat / kazanç oranı ile 0,46x F/DD ve 3,20x F/K olan altı büyük banka ortalamasının üzerinde (görece pahalı) çarpanlarla işlem gördüğünü söyleyebiliriz. Bununla beraber, bankanın güçlü büyümesi nedeniyle yatırımcı ilgisi çekmeye devam edeceğini düşünüyoruz.
Teknik Analiz: GARAN’da 7,10 – 7,90 bandında sıkışma yaşanıyor. BIST’te önemli bir artış baskısı olmaması halinde, bilanço etkisiyle momentumda toparlanma görülebilir. Bu durumda, 7,34 ve 7,71 ara dirençleri hedeflenecektir. 7,10 altında ise 7,00 ve 6,77 destekleri izlenmeli.