Ford Otosan Hisse Yorumu
Değerlemeye bağlı olarak önerimizi TUT’a çekiyoruz
Operasyonel toparlanma büyük ölçüde fiyatlandı. Orta vadeli VAFÖK marjımızı %8.3’den %8.6’ya çıkarıp ve USD bazlı risksiz faiz oranımızı %5.5’e düşürürek (önceki %6), FROTO için 12 aylık hedef fiyatımızı 26TL’den 29.1TL’ye yükseltiyoruz. %6’lık toplam getiri potansiyeli (%1 lik temettü verimi dahil) ile şirket için önerimizi AL’dan TUT’a çekiyoruz. Hisse AL tavsiyesine yükselttiğimizden itibaren %48 artış gösterirken BİST100’ un %18 üzerinde getiri sağlamıştır. 2015 çarpanlarına göre, FROTO 8.1x FD/VAFÖK ve 10.4x F/K çarpanı ile 3-yıllık tarihsel ortalmasına gore 9% ve %5 primli işlem görmektedir. Gelişmekte olan piyasalardaki benzer şirketlere gore de sırasıyla %73 ve %90 primli işlem görmektedir.
Zayıf seyreden yurtiçi hafif araç talebi. Seçimler sonrası, daha yüksek tüketici güveni, değerli TL ve taşıt kredi fiaz oranlarındaki hafif düşüşe rağmen, yurtiçi hafif araç talebindeki yüksek daralma Nisan’da da devam etti (26% düşüş ilk 4 ay). Bunun sebebi tüketiclerin daha güçlü TL ve taşıt kredilerinde düşüşle beraber ortaya çıkabilecek kampanyaları beklemeleri olabilir. Eğer güçlü TL devam ederse, 4Ç13’de öne çekilen talebin azalan etkisi ile yurtiçi hafif araç talebinde iyileşme görebiliriz.
Devam eden marj iyileşmesi yurtiçi pazar payı hedefinden kısmen etkilenebilir. 1Ç14’de oluşan güçlü marjlar, disiplinli yurtiçi fiyatlama, daha düşük binek araç ürün miksi (tarihsel olarak en düşük) ve düşük Connect hacimlerinden kaynaklandı. Nisan ayında yeni modelin lansmanı ve güçlü TL marjları desteklerken, yılın ikinci yarısında pazar payı hedefine odaklanmak belli bir ölçüde marj iyileşmesine üst sınır koyabilir. Ford Otosan’ın bu seneki yurtiçi pazar payı hedefi 13% olup (4A14: %9) binek araç pazar payı şirket hedeflerinin altında seyrettiği için, yılın ikinci yarısında marjlardaki iyileşme, ürün miksi ve fiyatlamaya bağlı olarak sınırlı kalabilir.
Avrupa’da ticari araç talebi toparlanmaya devam ediyor, ancak Nisan’da Almanya ve İngiltere daraldı. Avrupa’daki hafif ticari araç kayıtları 4A14’de geçen yıla gore %10 büyürken, Fransa dışında bütün pazarlar büyüme göstermiştir. Ancak Almanya ve İngiltere’de talep nisan ayında sırasıyla %1 ve %3 lük daralma gösterdi. Ford Avrupa’nın ticari araç pazar payı 1998’den beri en yüksek seviyeye ulaşarak, %10.2’ye ulaştı. 2014 yılında Ford Otosan’ın 207bin adetle, ihracat hacminde %9’luk daralma beklerken (şirket beklentis: 195bin), 2015 yılında ise 265bin adet ile %28’lik büyüme bekliyoruz.
Raporun tamamı için tıklayın.
TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!