Ford Otosan Hisse Yorumu / Bizim Menkul – (30.12.2016)

Ford Otosan Hisse Yorumu

%20 Getiri Potansiyeli…

YBB TL Getiri 2,6%

Temettü Verimi 5,5%

Beklentilerde Hafif Gerileme

2017 yılına dair net kar ve EBITDA beklentilerimizin sırasıyla %12 ve %7 düşmesi sonrası 12 aylık hedef fiyatımızı 40,1 TL’den 36,5 TL’ye çekerken %20 getiri potansiyeli ile Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi koruyoruz. Ford Otosan güçlü finansal verileri ve BİST ortalamasına göre oldukça yüksek temettü verimi ile dikkat çekerken uluslararası benzerleri ve tarihi ortalamasına göre cazip EV/EBITDA ve F/K seviyelerinden işlem görüyor. 2016 yılında Brexit’in gereğinden fazla fiyatlanmasının sonucu olarak endekse ve Koç Holding şirketlerine göre görece düşük performans gösteren şirket yurtiçi piyasanın sıkışabileceği 2017 yılında güçlü ihracatı ile önemli bir konumda.

Güçlü Finansal Rasyolar. Düşük borçluluğa ek olarak tahvil getirisinin üzerinde Özsermaye Karlılığı sermayenin verimli kullanıldığını gösterirken %18,8 seviyesinde yer alan ROIC alternatif riskli getirinin (AOSM) üzerine getiri sunmakta.

Yüksek Z skor ve EVA Spread. Pozitif EVA spread şirketin alternatif getirinin üzerinde faaliyet karlılığı sunduğunu gösterirken mali verilerin karnesi hükmündeki Z skor seviyesi 3,62x ile finansal zorluluk eşiği olan 1,8x ve finansal güçlülük eşiği olan 3x’ün üzerinde yer almaktadır. Ancak Z skorda 2015 sonuna göre kısmi bozulma dikkat çekiyor.

Yüksek Temettü Verimi. Şirket 2016 yılında yılda iki kez temettü dağıtma geleneğini tekrar başlattı. BİST ortalamasının %2,1 olduğu temettü veriminde Ford Otosan %5,5’lik temettü verimiyle dikkat çekiyor. Önümüzdeki yıl mevcut verimin korunmasını beklerken son 5 yıla göre verimdeki kısmi düşüş olumsuz karşılanabilir.

Cazip Çarpanlar. Şirket ileriye dönük F/K ve EV/EBITDA çarpanlarında tarihi ortalamasına göre sırasıyla %7 ve %17,6 iskontolu işlem görüyor. Benzer şirketlerde ise söz konusu iskontolar sırasıyla %40 ve %21,6 seviyesinde. Rusya’ya yatırıma hazırlanıldığı bir dönemde Rusya ile ilişkilerin düzelmesi bir katalizör olarak görülürken Koç Holding şirketlerinin 2016 yılı hisse performanslarının Ford Otosan’ın üzerinde olması bir diğer katalizör olarak görülebilir. Son 1 ayda Ford Otosan’ın endekse paralel performans sergilemesine rağmen 2016 yılında Mayıs ayından bu yansa endekse göre kötü performansı destekleyici ciddi bir mali bozulma görülmemekte. Söz konusu performans bir iskonto olarak karşımıza çıkmakta. Yurtiçi risklerin artacağı 2017 yılında yüksek ihracat gücü ile Ford Otosan daha dengeli bir getiri sağlayabilir.

Riskler. Yurtiçinde yükselen trend içinde olan binek segmentinde düşük rekabet gücü, ekonomik ve kur beklentilerinde gerçekleşebilecek şoklar ve ihracatın önemli bir kısmının gerçekleştiği İngiltere’de Brexit kaynaklı problemler hisse için gelecek dönemde en önemli riskler olarak görülmekte.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!