FED tutanakları, ABD istihdam verileri piyasalara adeta farkındalık yarattı. Piyasalar son zamanlarda ‘FED Mart ayında faiz indirir’ öngörüsü ile hareket ediyordu. Fiyatlama da buna göre yapılıyordu. Son haberler piyasaların bu öngörüsünü zayıflattı. Mart iyimserliğinin azalması risk iştahını baskıladı. Kazanan Usd oldu. Dolar talebi canlandı. Son veriler piyasaları baskılayabilir ancak ana yolun hala aynı
olduğunu düşünüyoruz: merkez bankaları gevşeme yolunda ilerliyor. Bizce bu değişmiş değil. Değişen ise gevşeme başlangıcının biraz ötelenmesi şeklinde ifade edilebilir. Bir de başlangıç tahmini konusunda piyasaların FED’e yakınsadığını söyleyebiliriz.
Piyasalar ve FED (diğer büyük merkez bankaları da) makro verileri baz alıyor. ABD istihdam verileri güçlü geldi. Şimdi sırada ABD enflasyon verileri bulunuyor. Perşembe TÜFE, Cuma ÜFE açıklanacak. Dirençli enflasyon risk iştahını baskılayabilir. Beklenti altına gevşeyen enflasyon ise havayı yumuşatabilir. Bu hafta ayrıca FED yetkililerinin konuşmaları, ABD hazine ihaleleri, NY FED’in enflasyon tahmini gibi dikkat çeken parametreler de bulunuyor. TÜFE ise başroldeki yerini koruyor. TÜFE öncesinde piyasa üzerindeki baskıyı biraz azaltma çabası içinde olabilir. Perşembe’ye kadar Dolar Endeksi’nin 102,5-103 bandını üst seviye olarak almasını bekliyoruz.
Teknik olarak Dolar Endeksi, 101 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. 101 seviyesinin altında fiyatlamalar Dolar talebinin azalmasında hızlanmaya neden olabilir. Bu sabah 1,093 seviyesindeki paritede 1,092 ve 1,086 seviyeleri gün içi destek; 1,10 ve 1,11 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten