Eur/Usd
Piyasalar ABD ekonomisinin ılımlı yavaşlama eşliğinde enflasyonun düşüş kaydettiği senaryonun dışına çıkıyor. Ekonomide dengesizlik (dengesiz yavaşlama) görülebileceği speküle ediliyor. Yukarıda ifade ettiğimiz dengesiz yavaşlama algısı Cuma günü açıklanan istihdam veri seti ile arttı. Aylık iş başı yapanların sayısı Temmuz’da beklentilerin belirgin altında kaldı. İşsizlik oranı ise yükseldi. Veriler istihdamda kırılganlık arttı şeklinde algılandı. Bunun devamında ise ekonominin sağlığı sorgulanıyor. Daha önceki paylaşımlarımızda işsizlik oranının yüzde 4 seviyesinin üzerine çıkmasını dikkat çekmeye başlamış ve oranın
bu seviyenin üzerine çıkması halinde FED’in tepki vermek zorunda kalabileceğini ifade etmiştik. Bu görüşümüzü ise FED gönüllü mü gönülsüz mü faiz indirecek sorusu ile sorgulamıştık. İstihdamdaki zayıflık FED’i zorunlu olarak faiz indirim kararına yöneltebilir. Eylül ayındaki faiz kararına daha çok süre var, açıklanacak kritik veriler var ama FED Eylül sinyaline bağlı kalabilir.
Bu hafta ajanda yoğun değil. Jeopolitik taraf sıcak. Orta Doğu tatsız bir haftaya başlıyor. FED indirimi, resesyon spekülasyonu, Yen’in değerlenmesi Doların zayıf kalmasına yol açıyor. Hafta içinde jeopolitik tansiyon artarsa Dolar talebi artabilir. Dolar Endeksi (DXY) 103 civarındaki desteğine geldi. Bir süre bu civarda seyri görebiliriz. Haftalık kapanışın 103 altında olması düşüşün devamını getirebilir.
Bu sabah 1,092 seviyesindeki paritede 1,089 ve 1,086 seviyeleri gün içi destek; 1,095 ve 1,099 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten