Petrol üretiminin azalması enerji fiyatlarını yukarı çekti. Dünkü reaksiyon sonrası asıl soru şu, fiyatlar nerede denge bulacak. Yani OPEC kararının kalıcı etkisini görmek için henüz erken. Petrol fiyatları denge sağladığında enflasyonu artırıcı etkisini de tam olarak ölçmek mümkün hale gelebilir. Dün FED’den Bullard da bu yönde ifadeler kullandı. Enflasyonla mücadelenin daha zorlu hale geldiğini ifade etti.
Dünün diğer gelişmesi ise ABD verileri oldu. ISM imalat ve alt başlıkları ekonomide bir yavaşlama olduğuna işaret ettiler. Diğer yandan imalat PMI verileri ise genel olarak (ABD, AB, Almanya, İngiltere) beklentilere ve geçen aya epey yakın geldiler.
Para piyasalarında Usd gelişmeler sonrası biraz zayıfladı. Ancak haber akışı sadece ABD için değil diğer ülkeler için de benzer etkiyi yapabilecek nitelikte (ABD ISM verisi zayıf geldi). O yüzden Usd çok güç kaybı yaşamayabilir veya tersten söylersek diğer para birimleri fazla primlenmeyebilir. O yüzden ilkten yukarı gelen Dolar Endeksi 102 seviyesine işlem görüyor.
Bu sabah 1,089 seviyesindeki paritede 1,086 ve 1,082 seviyeleri gün içi destek; 1,092 ve 1,095 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten