Farklı, zıt yönlü haberler gelişmeler son günlerde çokça karşılaşılan bir durum. Üstelik bu gelişmeler birbirlerine yakın etki gücüne sahip oldukları için yön konusu netleşemiyor, bir trend oluşamıyor. Daha çok dalgalı, yönsüz tanımlayabileceğimiz seyir oluşuyor. Örneğin Eur-Usd paritesi son 2 haftadır 100 bp bant aralığında işlem görüyor. Sıcak konular ise Çin’in salgın kısıtlamalarını gevşeteceği haberi Rus gazı ve makro veriler. Çin’de kısıtlamaların kalkması büyüme açısından iyi bir gelişme. Ancak ekonomik canlılık aynı zamanda enflasyon riski demek. Diğer yandan ülke dışına çıkan Çinlilerde çok vaka tespit edilmesi salgın endişelerini artırıyor.
Bu küresel ekonomi için negatif bir unsur. Sadece Çin kaynaklı olan bu konular küresel risk iştahı noktasında kendi aralarında çelişiyor. Yatırımcıların tepkisini gelince riskten imtina etmek olarak özetlenebilir. Riskli varlıklar satışa konu oluyorlar. Usd ise talep yönünden son günlerde şanslı olmayı sürdürüyor. Dolar Endeksi 104 civarında satış baskısını dengeleme çabası sergiliyor. Endeks bu sabah 104,35 civarında bulunuyor.
Yılın son 2 günü. Katılım oranı düşük, işlem hacmi düşük. Son gelişmeler negatif bir hava yaratıyor. Bu sabah 1,062 seviyesindeki paritede 1,061 ve 1,058 seviyeleri gün içi destek; 1,065 ve 1,067 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten