Kararsızlık, yönsüzlük, belirsizlik… son günlerdeki fiyatlama davranışı için bu tanımlamayı yapmak mümkün. Hal böyle olunca trend oluşumu da mümkün olamıyor. Parite yılın başından bu yana 1,07-1,10 bandında hareket ediyor. Makro veriler üzerinden hareket eden piyasa yaklaşımı bir süre daha devam edebilir. Veriler sürpriz yarattığında öngörü yapmak, trend oluşumu da pek olası olmuyor. O yüzden merkez bankalarının (FED, ECB) yönlendirmeleri de miyop oluyor ve zamanla değişebiliyor.
Yakın zamanda ABD verileri ekonomik aktivite için olumlu sinyal verdiği için FED faiz indirimi için ayak sürüyor. Zaman geçtikçe faiz indirimini ilk FED yapar tahmini zayıflıyor. Diğer yandan ilk indirimin
zamanında FED ile diğerleri arasındaki fark da kapanıyor. Geldiğimiz noktada FED’in Haziran’da faiz indirimine başlaması bekleniyor. ECB yetkilileri de aynı tarihi işaret ediyorlar. Hal böyle olunca parite için hareket alanı daralıyor. Yarın Paskalya tatili. ABD piyasaları kapalı. Ajandada yeri olan FED önem verdiği kişisel harcamalar endeksi (PCE) açıklanacak. Verinin sonucu hareket yaratabilir.
Majör para birimlerinde Usd çaprazlarına dair haber akışları etkili oluyor. Örneğin USDJPY paritesinde artacak stres, Dolar talebini artırıcı bir neden olarak karşımıza çıkabilir. PCE verisi Jpy çaprazları için tetikleyici olabilir mi sorusuna dikkat çekmek istiyoruz. Dolar Endeksi’nin yukarı yönlü hareket inde 200 günlük ortalama 103,8-104 bant aralığı direnç bölgesinin üstünde kalmaya çalışıyor.
Bu sabah 1,082 seviyesindeki paritede 1,08 ve 1,076 seviyeleri gün içi destek; 1,085 ve 1,09 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten