ABD merkez bankası FED piyasaları domine etmeyi sürdürüyor. Rüzgar güvercin tarafa doğru esiyor. Bu sebeple Usd talebi zayıflama kaydediyor. Ülke ekonomisine dair makro veriler zayıf geldikçe talepteki azalma devamlılık kazanıyor. Tabii her veri farklı sonuçlara işaret ettiği-edebileceği için ara ara Usd talebi de oluşabiliyor. Diğer yandan diğer ülke (örn AB, UK, Japonya) verileri de ve merkez bankaları da seyri etkiliyor. Ana resimde Usd talebindeki zayıflık sürebilir. Ancak önce ifade ettiğimiz sebeplerden ötürü kararlı bir zayıflıktan söz edemiyoruz.
Yeni haftada veri trafiği yoğun, ancak majör bir veri bulunmuyor. Merkez bankaları tarafında ise FED-Bej Kitap ve yapılacak konuşmalar öne çıkıyor. Hafta Lagarde’ın konuşması ile başlayacak, Çarşamba Bej Kitap ile, Perşembe Lagarde ile sürecek ve Cuma günü Lagarde ve Powell ile tamamlanacak. Çok heyecanlı bir hafta olmasını beklemiyoruz. Bir sürpriz olmaz ise Usd talebinin azalmasını bekliyoruz. ABD 3Ç büyüme (2.
okuma), AB tarafında TÜFE, Cuma imalat PMI’lar hareket yaratabilecek diğer veriler.
Dolar Endeksi’nde teknik olarak 200 günlük ortalaması 104,2 seviyesinin altında baskılı seyir devam ediyor. 103 seviyesinin aşağı geçilmesi ile baskı artabilir. Toparlanma için 200 günlük ortalama üzerinde fiyatlamalar başlamalı.
Bu sabah 1,093 seviyesindeki paritede 1,087 ve 1,081 seviyeleri gün içi destek; 1,095 ve 1,099 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay-sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten