Eur/Usd
Ekonomilerin yavaşlayacağı, tariflerden ötürü fiyatların artabileceği beklentisini baz aldığımızda politika faizlerinin rotası belirsizleşiyor. Ancak ilk etapta daha aşağısı olabilir beklentileri korunmakla
birlikte bir sonraki aşamada olası enflasyon riskleri soru işareti yaratıyor. Son toplantısında 25 baz puan faiz indiren ECB’nin önümüzdeki toplantıda da faiz indirmesi bekleniyor. Zira Trump’la karşılıklı
gümrük vergisi savaşının yaklaştığı görülüyor. ABD merkez bankası FED’in ise bugün için faiz indirmesi beklenmiyor. Yılın sonuna kadar ise 2 faiz indirmesi ana beklentiyi oluşturuyor. Piyasa ise 2,5 faiz indirimi olabileceğini fiyatlıyor (25 bps * 2,5). Nisan ayı başında Trump’ın yeni tarifeler açıklaması bekleniyor. İçerik net değil, hangi ülkeleri hangi ürünleri kapsayacağı belirsiz.
Piyasa ise paketin çapının düşünüldüğü kadar geniş olmayacağı algısına yaklaşıyor ama bu algı kırılgan. Piyasa fiyatlaması ise 2 Nisan öncesinde risk iştahını azaltma yönünde ilerliyor. Yeni hafta pakete dair fikirlerin fiyatlamayı etkilemesini öngörüyoruz. Bu hafta ayrıca makro veri trafiği yoğun. Bugün imalat-hizmet PMI verileri açıklanacak. Cuma günü ise ABD’de FED’in baz aldığı kişisel tüketim harcama endeksi (PCE) verisi haftanın dikkat çekeni olarak öne çıkıyor. Dolar Endeksi için ana destek noktası teknik resimde 103 seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Endeks buradan tepki veriyor, tepki 104,8 seviyesine kadar sürebilir. 103 seviyesinin aşağı yönlü kırılması Eur lehine fiyatlamanın devam etmesini sağlayabilir.
Bu sabah 1,082 seviyesindeki paritede 1,086 ve 1,095 seviyeleri gün içi direnç; 1,08 ve 1,076 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün parite yatay seyir izleyebilir.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten