Karışık gelen makro veriler kafa karışıklığı yaratıyor. Bu hafta özelinde ABD perakende satışlar verisi ve AB-TÜFE revize verisi parite üzerinde önemli olabilir. Merkez bankaların kanadından gelecek açıklamalar da fiyatlara tesir edebilir. Piyasalarda FED faiz indirimi beklentisi Mart ayında yoğunlaşıyor. Beklentinin azalması Dolar talebini artırabilecekken beklentinin artması dolar talebini azaltıcı etki yapabilir. Cari durumda piyasa ile FED arasında ilk faiz indirimi zamanı konusunda fikir ayrılığı söz konusu. Aradaki fark Mart ayı yaklaştıkça kapanmak durumunda. Hangi yönde kapanacağı önemli. Piyasalar mı FED’e, FED mi piyasalara yaklaşacak sorusunun cevabı para piyasalarının yönünü de gösterecek bizce.
Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos ayağı bu hafta yapılıyor. Merkez bankası yetkililerinin açıklamaları dikkat çekebilir. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde da dâhil olmak üzere birçok ECB yetkilisinin konuşması bekleniyor.
Teknik olarak kısa vadede Dolar Endeksi DXY 102,7 üzerinde kapanışlar yapması yukarı hareketi destekleyebilir, risk iştahını baskılayabilir. Endeks için 103-103,8 aralığını kuvvetli direnç noktası olarak takip ediyoruz. Yukarı yönlü yaşanan hareketlerde bu aralık aşılmadığı sürece yükselişleri tepki hareketi olarak yorumluyoruz. Aşağıda ise Dolar Endeksi’nde 101 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. 101 seviyesinin altında fiyatlamalar Dolar talebinin azalmasında hızlanmaya neden olabilir.
Bu sabah 1,092 seviyesindeki paritede 1,09 ve 1,086 seviyeleri gün içi destek; 1,10 ve 1,11 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay-sınırlı negatif seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten