Perşembe günü ABD TÜFE beklentilerin biraz üzerinde gelmişti. Cuma günü ÜFE ise beklentilerin biraz altına indi. Perşembe artan enflasyon endişelerinin etkisi biraz azaldı. Enflasyonla mücadelenin uzun ve engebeli olabileceği pratiğe dönüşüyor. Son ABD verileri de bunu gösteriyor. Kaldı ki diğer makro veriler de farklı dinamikler ve farklı patikalar oluşturuyor. Böylece piyasa fiyatlaması değişirken FED’in temkinli tavrı karşılık buluyor. FED-Bostic, enflasyon düşüşü yavaşlayabilir hatta durabilir yönlendirmesini yapıyor.
Piyasa bardağın boş-dolu tarafından dolu tarafa yakın durmayı tercih ediyor. O yüzden bu hafta Usd talebi zayıf olabilir. hafta içi açıklanacak veriler (çok kritik değiller) sapma gösterirlerse fiyatlama tesir edebilirler. Dünya Ekonomik Formu’nun Davos ayağı bu hafta yapılacak. Merkez bankası yetkililerinin açıklamaları dikkat çekebilir.
Teknik olarak Dolar Endeksi için 103-103,8 aralığını kuvvetli direnç noktası olarak takip ediyoruz. Yukarı yönlü yaşanan hareketlerde bu aralık aşılmadığı sürece yükselişleri tepki hareketi olarak yorumluyoruz. Aşağıda ise Dolar Endeksi’nde 101 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. 101 seviyesinin altında fiyatlamalar Dolar talebinin azalmasında hızlanmaya neden olabilir. Martin Luther King günü nedeniyle ABD piyasaları tam açık olmayacak, işlem hacmi biraz düşüş olabilir.
Bu sabah 1,096 seviyesindeki paritede 1,095 ve 1,092 seviyeleri gün içi destek; 1,10 ve 1,11 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay-sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten