Makro veriler güçlü-zayıf gelmelerine göre günlük fiyatlamayı etkiliyorlar. Bir de oluşturdukları trende bakarak daha geniş çerçevede merkez bankasının politikasını etkileyebiliyorlar. Son ABD TÜFE verisi kendi başına risk iştahını biraz azalttı. Ancak FED politikasını değiştiremez. Bundan sonra açıklanacak veriler bir fikrin oluşmasına katkı sunabilir. Karışık istihdam veri seti sonuçlarına, hafif beklenti üstü enflasyon verisine ardından gelecek yeni veriler eşlik edecek mi? Eğer eşlik ederlerse (beklenti üstü gelirlerse) o vakit Dolar güçlenebilir, risk iştahı baskılanabilir. FED için temkinli olmak seçeneksiz kalabilir. Eğer yeni veriler beklentileri karşılayamaz ise o vakit Dolar zayıflayabilir, risk iştahı azalabilir. FED’in eli rahatlayabilir.
Dün ABD 30 yıllık tahvil ihalesinde, talep 2,5 kat ile (önceki 2,4), ihale faizi 4,33% ile (önceki 4,36%) daha olumlu sonuçlandı. Alıcıların iştahı, faizin düşüşü piyasa hissiyatı hakkında müspet sinyal veriyor. TÜFE verisi sonrası bugün açıklanacak perakende satışlar verisinin nasıl sonuçlanacağı önemli. Güçlü sonuç piyasanın baskılanmasına yol açabilir. Bu Dolar için lehte olabilir. Dolar Endeksi’nin yukarı yönlü hareket inde 200 günlük ortalama 103,8-104 bant aralığı direnç bölgesinden geri dönüyor. 103,7 altında kapanışlarda paritede yukarı hareket yaratabilir.
Bu sabah 1,094 seviyesindeki paritede 1,086 ve 1,08 seviyeleri gün içi destek; 1,096 ve 1,099 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz. ABD perakende satışlar verisi beklentilerden saparsa hareket yaratabilir (saat 15:30).
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten