USD/TRY: Dün ABD’de açıklanan verilerin (tüketici güveni 106’dan 102,9’a geriledi, konut fiyatları düşüşünü sürdürdü) temkinli bir görünüme işaret ettiği ortamda piyasalarında risk alma iştahı negatifti. Diğer yandan, ABD on yıllık tahvil faizi %3,90’nın üzerinde kalsa da Dolar endeksindeki (DXY) yükseliş sınırlıydı. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimi ise baskı altındaydı. Bu sabaha bakıldığında, Çin’den büyümeye dair oldukça pozitif veri akışı risk iştahını destekliyor. Asya para birimleri öncülüğünde GOÜ para birimleri artıda. Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin neticesinde açılma hikayesi
ile birlikte Çin’de imalat ve imalat dışı PMI verileri şubat ayında güçlü bir toparlanma sergiledi. Bugün ise ABD ve Euro Bölgesi’nde ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan şubat ayı S&P Global imalat sektörü nihai PMI verileri de izlenecek.
Ayrıca ABD’de ISM imalat sanayi endeksi verisi açıklanacak. Ek olarak ECB’nin para politikasına da yön verecek olan enflasyon verilerinden, Almanya’da şubat ayı TÜFE öncü verisi de izlenecek. ECB ve BoE yetkililerinin de konuşmaları bulunmakta. Yurtiçinde ise şubat ayı PMI verisi izlendi. Buna göre şubat ayında PMI değişmeyerek 50,10 olarak gerçekleşti. Kur tarafında ise birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen Dolar/TL’de bugün de hareketlerin sınırlı kalmasını bekliyoruz. Sıralı destek ve direnç olarak da 18,83 ve 18,94 izlenebilir.
Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten