Usd/TL
ABD’de imalat PMI ağustosta 47,9 ile beklentilerin altında kalırken, ISM imalat PMI tarafı da 47,2 ile eşik (50) değerin ve beklentilerin altında ekonomik daralmaya işaret etti. Kötü gelen veriler FED’in eylül ayında 50 baz puan faiz indirimi beklentilerinin artmasına neden oluyor. Faiz indirim beklentilerinin artması ise Dolar Endeksinde tepki hareketlerinin sınırlı kalmasına neden oluyor. Öncü büyüme verilerine hassasiyet devam ediyor. Gelen makro veri sonuçlarına göre piyasa hareketleri sert olabiliyor.
Bu hafta ABD istihdam verileri piyasaları yön ve hareket katabilir. Bugün açıklanacak Tüketici iştahını gösteren hizmet PMI da diğer önemli başlık olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü sonuçlar Dolar talebinin sürmesine yol açabilir. Dolar Endeksi kritik 101 seviyesinin üzerine çıktı. 102,7 ve 103,4 hedef olabilir. İç tarafta, Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, para politikasının meyvelerini vermeye başladığını ifade etti, önümüzdeki dönemde dezenflasyon sürecinde maliye politikasından gelecek “güçlü desteğin” önemine dikkat çekti. Maliye politikasının devreye daha çok girmesi, enflasyonla mücadelede TCMB üstünde oluşan yükün hafiflemesini sağlayabilir. Bugün OVP’nin açıklanması bekleniyor. Enflasyon, büyüme, cari açık gibi verilerdeki revizyonlar piyasalar tarafından yakından takip edilecek Merkez Bankası’nın son sıkılaşmanın adımları TL talebini artırdı.
Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor. Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 34,03 civarında işlem görüyor. Aşağıda 33,50 ve 33,00; yukarıda 34,50 ve 35,00 öne çıkan teknik seviyeler.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten