Endeksin Üzerinde Getiri
Fiyat (TL/hisse) 2.86
Hedef Fiyat (12A, TL/hisse) 3.95
Potansiyel Getiri %38
Doğan Holding, medya odaklı yapısını başarılı bir şekilde birçok sektörde yatırımları olan bir yapıya dönüştürmeyi başardı. 2018 yılında ana işkolu olan medya varlıklarını satan şirket mevcut şirketlerinin karlılığını artırmaya ve yeni yatırımlara odaklandı. Holding halihazırda akaryakıt dağıtımı, elektrik üretimi, sanayi, internet ve eğlence, finans, otomotiv ve gayrimenkul segmentlerinde faaliyet gösteriyor.
Sanayi ve elektrik üretim segmentlerinin olumlu katkısı konsolide FAVÖK rakamını yukarıya taşıyor. Holding’in konsolide FAVÖK’ü 2020 yılında %32 artışla 899 milyon TL seviyesine ulaşırken 2021 yılında %31’lik artışla 1.2 milyar TL seviyesine ulaşabileceğini düşünüyoruz. Sanayi segmentinde Çelik Halat ve Ditaş yaptıkları AR-GE yatırımları ve ihracat performansları ile karlılıklarını artırırken geçtiğimiz yıl içerisinde satın alınan Sesa Ambalaj’ın olumlu katkısı faaliyet karını destekleyecektir. Elektrik üretim segmetinde ise Taspinar’ın devreye girmesi bu segmentin faaliyet karının artmasını sağlayacaktır. Bunun yanında yatırım bankasının faaliyet iznini alması da önümüzdeki dönemde finans segmentinin karlılığını yukarı taşıyacaktır. Akaryakıt dağıtımında faaliyet gösteren Aytemiz ise istasyonların optimizasyonu ve verimlilik artışları ile karlılığında iyileşme gösterecektir.
Güçlü nakit pozisyonu yeni yatırımlar için fırsat yaratıyor. 2018 yılında medya varlıklarının satışı sonrasında Trump Towers alımı, yatırım bankası kuruluşu ve Sesa alımı gerçekleştirildi. Halen Holding’in elinde 365 milyon dolarlık net nakit bulunurken bu nakdin yeni yatırımlarda kullanılması için de özellikle ambalaj ve kimya segmentlerinde fırsatlar değerlendiriliyor. Güçlü net nakdin %84’ünün yabancı parada değerlendirilmesi özellikle kurda yaşanan volatilitede karlılığı destekleyici bir unsur olarak da ön plana çıkıyor.
Düzenli temettü ödemeye başlarken %2.5 temettü verimi sağlamasını öngörüyoruz. Şirket tarafından sermayesinin %5’ini temettü olarak dağıtması politika olarak belirlenmiştir. Bunun yanında şirketin halen aktif olan hisse geri alım kararı da bulunmaktadır. Bu bağlamda şirket 131 milyon TL tutarına kadar alım yapabilecekken haziran ayı itibariyle bunun 46 milyon TL’lik kısmı kullanılmış bulunmaktadır.
Riskler: Akaryakıt dağıtım ve elektrik üretim segmentlerini etkileyebilecek regülasyon değişiklikleri. Ekonomik yavaşlama/pandeminin etkilerinin devam etmesi.
Doğan Holding’i “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. Yapmış olduğumuz net aktif değer çalışması %36’lık ıskontoya işaret ederken toplam değer üzerinden uyguladığımız %15’lik holding iskontosu ile 3.95TL’lik hedef fiyata ulaşmaktayız. Doğan Holding 2021 beklentilerine göre cazip sayılabilecek 5.5x F/K ve 0.8x PD/DD çarpanlarından işlem görmektedir.
Kaynak: Gedik Yatırım