Brisa 2024 3. Çeyrek Bilanço Analizi / Ahlatcı Yatırım – (1.11.2024)

Sonuçlar Modellememiz Dahilinde…

Kapanış Fiyatı: 82,80 – TL
Hedef Fiyat: 120,29 – TL
Getiri Potansiyeli: 45,28%
Öneri Durumu: AL

Şirketi 3. çeyrek finansalları sonrasında model portföyümüzde yer vermeyi sürdürürken, “AL” önerisi ile 120,29 TL’lik hedef fiyatımızı koruyoruz. Şirketin açıklamış olduğu 2024 yılı 3. Çeyrek hasılat, FAVÖK ve net kâr rakamları beklentilere paralel gelse de gelecek dönem faaliyetlerindeki gidişatın seyri modellememizi tekrar şekillendirebilir.

Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. enflasyon muhasebesi dahilinde hasılatı %11 oranında gerileme göstererek 24 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Brüt kâr marjı, çeyrek bazında 476 baz puan gerileyerek %17,82 olarak kaydedildi; geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise 605 baz puanlık bir değişim gözlemlendi. Hasılat tarafındaki baskı ve piyasa koşulları doğrultusunda brüt kâr marjında meydana gelen bu değişim, kârlılık üzerinde belirli bir etki yarattı. Bu çerçevede 2024 yılı üçüncü çeyrekte brüt kâr 5,5 milyar TL olarak açıklanırken, geçen yılın aynı dönemine göre %15’lik bir değişim yaşandı.

Şirketin esas faaliyet kârı, operasyonel giderlerdeki artışın etkisiyle önceki yılın aynı çeyreğine göre %39 azalarak 5,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bu gelişmeler doğrultusunda, FAVÖK rakamı %19 gerileyerek 3,6 milyar TL’ye ulaştı. FAVÖK marjı çeyrek bazında 431 baz puan azalarak %9,94 seviyesine gerilerken, geçen yılın aynı dönemine göre 590 baz puanlık bir değişim yaşandı.

Finansal giderlerdeki devam eden etkiler ve görece sınırlı finansal gelirler, çeyreklik bazda vergi öncesi kâr üzerinde belirli bir baskı yaratmış olsa da, net parasal pozisyon kazançlarının sınırlı pozitif etkisi ile bu etkiler dengeleme yoluna girdi. Vergi öncesi kâr, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %75 azalarak 508,1 milyon TL olarak gerçekleşirken, dönemsel ve ertelenmiş vergi giderlerinin etkisiyle net kâr %77 düşüşle 518 milyon TL oldu.

Şirket, küresel ve yerel piyasa koşullarındaki talep dalgalanmaları ve maliyet artışlarının etkisiyle hasılat ve FAVÖK rakamlarındaki düşüşü ve finansman giderlerinin nakit akışları üzerindeki baskısı modellememizde bir risk unsuru olarak yer almaktadır. Özellikle 2024 yılı 4. çeyrek ve sonraki dönemlerde nakit akışlarının güçlü bir seyir izlemesini ve finansman giderleri üzerindeki baskının kademeli olarak azalmasını öngörüyoruz. Yurtiçi talebin zorlu koşullara rağmen sınırlı bir negatif etkiye maruz kalarak güçlü seyrini korumasını beklerken, ihracat tarafında da düşük ivmeli bir canlanma beklentimizi sürdürüyoruz. Aksaray fabrikasında devam eden kapasite artırıcı yatırımlar nedeniyle nakit akışları geçici olarak etkilense de, bu yatırımların 2024 yıl sonu itibariyle kademeli olarak tamamlanmasının orta ve uzun vadede finansal performansa olumlu katkı sunmasını bekliyoruz.

Kaynak: Ahlatcı Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!