Piyasa Beklentimiz
Borsa endeksi, dün %1,40 düşüş ile 8700 seviyesinin hemen üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Öğle saatlerinden sonra yurt içinde yaşanan gelişmelerden kaynaklı satış baskısının biraz daha sertleştiğini gördük. Ancak bu satış baskısına rağmen 8700 seviyesi üzerinde kapanış gelmesi önemliydi. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması olumlu yorumlanabilir. Diğer yandan yoğun bilanço dönemine giriyoruz. Dün gelen Ereğli bilançosunda da görüldüğü üzere beklenti üstü gelen kar rakamı sonrası ufakta olsa tepki hareketi gözlemlendi. Bu süreçte finansallarda yaşanacak beklenti üzeri kar açıklamaları ve sektörel bazda yaşanacak olumlu ayrışmalar, borsa endeksine hem hacim anlamında hem de fiyatlama açısından pozitif yansımasının görülme ihtimalini artırabilir. Ancak kalıcı bir pozitif seyir görmemiz için gelecek ilk enflasyon verisinde bir düşüş eğilimi görülmesi gerekiyor. Artık o güçlü hikaye sadece faizler etrafında şekillenecek gibi duruyor. Enflasyon rakamlarının beklentilere paralel gelmesi, aralık ayı faiz indirim beklentilerini güçlendirebilir ve bunun borsadaki yukarı yönlü hareketliliğin öncüsü olması beklenebilir. Öte yandan 8700 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 9000 ve 9200 seviyeleri de önemli direnç bölgeleri olarak takip edilmeye devam edilebilir. Ancak 8700 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 8400 seviyesine doğru satış baskısının hız kazandığını görebiliriz. Burada bankacılık endeksi de fiyatlamalarda önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Dün bankacılık tarafında yaşanan %1,2’lik düşüş sonrası 11945 seviyesinde kapanış gerçekleşti. 12000 seviyesi kritik konumdaydı. Bu seviyenin altında kapanış gelmesi olumsuz algılanabilir. Ancak yukarı yönlü hareketliliğin tekrar görülmesi durumunda 12000 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanabilirse 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 12700 seviyesi kritik direnç bölgesi olarak karşımıza çıkabilir. Önümüzdeki süreçte de bankacılık endeksinin öncü bir rol oynamasının mümkün olacağını söyleyebiliriz.
BIST 100 Endeksi
BIST100 endeksinde satış baskısı tekrar hissedildi. Dün %1,4 düşüş yaşanan endekste, 8700 seviyesi üzerinde tutunmakta başarılı olmasını olumlu yorumlayabiliriz. Ancak bu seviye üzerinde kalıcı olmakta başarılı olamazsa 8400 seviyesine doğru aşağı yönlü hareketliliğin hız kazandığını görebiliriz. Öte yandan bu seviyelerde kalıcı olması durumunda yukarı tarafta bulunan 9000 seviyesi test edilebilir. Bu seviyenin aşılması ve üzerinde kapanışlar gelmesi durumunda 9200 seviyesi güçlü direnç bölgesi olarak bizi karşılayabilir.
Destekler: 8700 / 8500 / 8400
Dirençler: 8850 / 9000 / 9200
Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:
ASTOR, SELEC: 50 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
CCOLA, KOZAA, TCELL: 22 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
EKGYO, GARAN, ISCTR: Teknik tepki beklentisi
ISGYO, ORGE: KAP haber desteği
Haftalık takibimizdeki hisselerde ARCLK stop olurken, BRSAN ve CCOLA ise hedef oldu. Diğer hisselerde beklentimiz devam ediyor.
VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks
BIST 30 spot endeksi haftanın üçüncü işlem gününde %1,46 değer kaybederek günü 9651 puan seviyesinden kapattı. Spot endekste ilerleyen günlerde düşüş eğilimin devam etmesi ve 9550 puan seviyesindeki desteğin kırılması halinde aşağı yönlü hareket derinleşebilir. Bu nedenle spot endekste 9850 puan seviyesi üzerinde saatlik kapanışlar gelmediği sürece vadeli taraftaki kısa pozisyonların sürdürülmesinin kazanç yaratmaya devam edebileceği yönündeki stratejimizi korumaya devam ediyoruz. Spot endekste 9850 puan seviyesindeki direncinin aşılması halinde ise yukarı yönde 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 10180 puan seviyesine kadar tepki yükselişi yaşanabilir. Bu nedenle spotta 9850 puan seviyesi üzerinde saatlik kapanışlar gelmesi durumunda vadeli taraftaki kısa pozisyonların sonlandırılarak uzun pozisyonların açılması kazanç yaratabilir.
Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten