Borsa Yorumu / İnfo Yatırım – (26.02.2025)

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü de negatif tamamladı. Endeks, son üç işlem gününde 356 puan kayıp yaşadı. Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı belirsizlik ortamı risk iştahını düşürürken, vade sonuna yaklaşılmasından kaynaklı olarak da endeks tarafında baskı olduğunu düşünüyoruz. T+2 bakiye düzenlemelerinin de etkisi volatiliteyi artırabilir.

JP Morgan, Türkiye’de Şubat ayı için enflasyon tahminini düşürdü. JP Morgan, SGK’nin muayene katılım paylarında Ocak ayında yaptığı artışları tersine çeviren kararlar alması, ücretleri indirmesi sonrası Şubat ayı için yaptığı aylık ve yıllık enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Kurum’un Şubat beklentisi %3,5 iken, bu kararla %2,7’ye revize edildi. Yıl sonu enflasyon beklentisi %27,7 olarak korundu. JP Morgan, TCMB’nin Mart ve Nisan aylarında 250’şer baz puan faiz indirmesini beklediğini ve yıl sonu politika faizini %30 olarak beklediklerini açıkladı.

Kaynak: İnfo Yatırım Hisse & VİOP Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!