Küresel çapta zayıflayan enflasyon risk iştahını toparlarken BIST tekrar kritik ortalamalar üzerine değer kazanmış durumda.
ABD’de son açıklanan TÜFE rakamlarıyla birlikte enflasyonun tepe yaptığına dair artan beklentiler ve Çin’de artan covid vakalarına rağmen açılma yönünde atılan adımlar ile nefes alan küresel piyasalar toparlanma çabasında. Şubat ayı başında gerçekleşecek Fed toplantısına kadar olan süreçte mevcut eğilimin devam etme olasılığı yüksek görünüyor. Büyük resimde piyasalar artık bardağın dolu tarafını fiyatlama aşamasına geçmiş durumda ve zaman zaman volatilite artsa da geçen yıl boyunca yaşanan kayıplarını kısmen de olsa telafi çabasının ön planda olacağını düşünüyoruz.
5700 seviyelerinden başlayan düzeltme sürecinde 55g HO seviyesinin de altına değer kaybettikten sonra hızlı bir tepki sürecine giren endekste yukarı ivme dün de sürdü. Söz konusu tepki sürecinde 5100-5200 bandı önemli bir karar noktası olacak. Tepkinin yerini yükseliş trendine bırakması adına 5100 seviyesi üzerinde kalıcılık büyük önem taşıyor. Bu seviye üzerinde sırasıyla 5400 ve 5700 dirençleri radara girecektir. 4900 (55g HO) ana destek noktamız konumunda. Bu aşamada kredi ve kaldıraçtan uzak durulmasını önermeye devam etmekle birlikte mevcut pozisyonların 4900 üzerinde kalındıkça korunabileceğini düşünüyoruz.
Büyük resimde ise piyasayı yukarı yönde izlemeye devam etmekle birlikte bu süreçte hem endeks bazında hem de hisse bazında agresif hareketlerin de süreceği kanısındayız. Hisse bazında seçici olmaya devam edeceğiz.
Endeks haftaya güçlü bir başlangıç yaptı
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 4,47 değer kazanarak günü 5.207,67 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 5,32 ve holding endeksi yüzde 3,72 değer kazandı.
Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 8,35 ile madencilik oldu. Trend Takip Modelimiz SAT konumunda kalmaya devam ediyor.
Kaynak: Alnus Yatırım Günlük Bülteni